SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye, Belçika'yı takibini sürdürdü

UEFA Avrupa Ligi'ndeki 3 temsilcimizin maçlarının ardından Türkiye'nin ülkeler sıralamasındaki puanı da belli oldu.

Beşiktaş, Hapoel Beer Sheva'yı deplasmanda 3-1 yenerken, Osmanlıspor deplasmanda Olympiakos ile golsüz berabere kaldı ve Fenerbahçe ise deplasmanda Krasnodar'a 1-0 mağlup oldu.

Takımlarımızın 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi elde etmesinin ardından puanını 37.400'e çıkaran Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasındaki 10. yerini korurken, 39.400 puanla 9. sırada yer alan Belçika'yı takibini sürdürdü.

Bu sonuçların ardından puanını 37.400'e çıkaran Türkiye, ülke puanı sıralamasındaki 10. yerini korudu ancak 9. sıradaki Belçika, dün geceki 2 galibiyet, 1 beraberlikle puanını 39.400 yaparak aramızdaki farkı açtı.

LUCESCU TÜRKİYE'Yİ ÜZDÜ

Anderlecht sahasında Lucescu'nun çalıştırdığı Zenit'i 2-0, Gent ise Tottenham'ı tek golle mağlup etmeyi başardı. Astra Giurgiu deplasmanına çıkan Genk ise 2-2 berabere kaldı. Ajansspor'un analizine göre alınan sonuçların ardından Türkiye ile Belçika arasındaki 1.6 puanlık fark 2.0'a çıktı.

Türkiye'nin rakibini geçebilmesi için 3 takımımızın da turu geçmesi ve sonraki turlarda Belçika ekiplerinden daha başarılı olması gerekiyor.

10. sıra garanti gibi

Öte yandan Türkiye'nin ülkeler sıralamasında sezonu en kötü 10. sırada bitirmesi ise hemen hemen garantilendi.

Türkiye'yi 3.825 puan geriden takip eden tek takımlı ve 32.975 puanlı Çek Cumhuriyeti'nin, Sparta Prag'ın deplasmanda Rostov'a 4-0 yenilmesi sonucu Avrupa'da takımsız kalma ihtimali oldukça arttı.

11. sıradaki Çek Cumhuriyeti ile aradaki farkı 4.425 puana çıkaran Türkiye'nin, bir mucize olmadığı takdirde rakibine yakalanması mümkün gözükmüyor. Avrupa'da yoluna devam eden takımı bulunmayan 32.075 puanlı 12. sıradaki İsviçre'nin de Türkiye'yi yakalama şansı bulunmuyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler