SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Çakar: Utanç verici, iflasın belgesi!

Eski hakem Ahmet Çakar, yılan hikayesine dönen Eto'o transferini değerlendirdi.

"TÜRK FUTBOLU ADINA UTANÇ VERİCİ"

"Eto'o'nun hikayesi Türk futbolu adına utanç verici. Kelimenin tam anlamıyla utanç verici ve iflasın belgesi gibidir. Bu transferde çok ciddi yanlışlıklar silsilesi izledik. 36 yaşına girmiş bir adamın transferi için Antalyaspor'un kapısında yatmak Beşiktaş gibi bir kulübe yakışmaz. Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ün yaptığı ise tam bir nezaketsizlik. Madem Eto'o'yu vermeyeceksiniz, bunu o an için misafiriniz olan Fikret Orman ve Şenol Güneş'in de bulunduğu bir açılışta niye açıklıyorsunuz? Sonuç olarak nereden bakarsanız bakın Türk futbolunda böyle bir tablo olduğu için şahsen ben üzülüyorum."

TRABZONSPOR ÇOK YANLIŞLAR YAPIYOR!..

* Trabzonspor, 2 yıldır alıyor, yolluyor yine alıyor. Ama başarı yok ortada. Bu transfer politikasına ne diyorsunuz?

Trabzonspor futbol adına büyük yanlışlar yapıyor. Sezon başında büyük paralara çok fazla oyuncu aldılar. Görünen o ki teknik direktör Ersun Yanal bunda başrolü oynamış. Şimdi sezonun ikinci yarısı için yine dünya paralara oyuncular alındı. Peki bunların kararını kim verdi? Yanal mı? Eğer Yanal bu kararı vermişse, "Ne yaptın kardeşim!" birisi demeli..

PEKİ RİEKERİNK TAKIMI NASIL MOTİVE EDECEK?

* Galatasaray yöneticisi Levent Nazifoğlu, "Riekerink ile devam ediyoruz. Ancak Mayıs'ta durumuna bakacağız" dedi. Galatasaray için ikinci yarı daha stresli ve gergin geçecek. Sizce bunun altından Hollandalı teknik adam ile kalkabilirler mi? Nazifoğlu niye durup dururken böyle bir açıklama yapmış olabilir?

Levent Nazifoğlu samimi ve çok düzgün bir insan. Bununla ilgili en ufak bir kuşkum yok. Ama bazen samimiyet uğruna dengeleri bozabiliyor. Levent Nazifoğlu'nun açıklamalarından anlıyoruz ki eğer Galatasaray şampiyon olamazsa, Riekerink kovulacak. Kredisi bu kadar az. Yönetimde bile desteği hemen hiç olmayan bir hoca sezonun ikinci yarısında takımı nasıl motive edecek? Oyuncular üzerinde disiplini nasıl sağlayacak? Bütün bu gelişmeler de Galatasaray'ın tarihsel ağırlığına yakışmıyor.

CRİSTİANO RONALDO BU ÖDÜLÜ HAK ETTİ

*FIFA tarafından Ronaldo yılın futbolcusu seçildi. Sizce bunu hak ediyor mu? Ve sizin dünyadaki en iyi futbolcu seçiminiz nedir?

2016 için Ronaldo'nun yılın en iyi futbolcusu olması çok doğru bir karar ve onun hakkı. Çünkü bir futbolcuyu değerlendirirken sadece kulüp başarısı değil, aynı zamanda milli takım başarısı da göz önüne alınmalıdır. Ronaldo'lu Portekiz Milli Takımı Fransa'da önemli bir sürprizi gerçekleştirdi. Avrupa Şampiyonu oldular ve bu da bence Ronaldo'ya yılın futbolcusu ödülünü getirdi.

EĞER ÇAKIR HATA YAPARSA, 'SEN GİT ŞARKI SÖYLE' DİYECEKLER...

*Cüneyt Çakır yılbaşı gecesi bir kanalda şarkı söyledi. Hem eleştirildi hem övüldü. Sizin bu duruma bakış açınız nedir?

Faal hakemin bu tür işlere girmesini doğru bulmam. Hakemlik biter, şarkı mı söyleyeceksin, türkü mü söyleyeceksin ona karışmam. Şimdi bakın ne olacak. Yarın bir gün Cüneyt Çakır bir maçta hata yaptığında o şarkılı-türkülü sahneler ortaya çıkıverecek ve canı yanan diyecek ki, "Hakemliği bırak, sen git pavyonlarda şarkı söyle." Bu tablo camiaya zarar verir. Camianın saygınlığına ve ciddiyetine gölge düşürür.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler