SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Futbolda şikede kumpas' iddianamesi kabul edildi

FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturması ve dava sürecinde kumpas kurduğu iddialarına yönelik hazırlanan 434 sayfalık iddianame İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturması ve dava sürecinde kumpas kurduğu iddialarına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 434 sayfadan oluşan iddianamede, Fetullah Gülen ve eski polis müdürlerinin de aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 108 şüpheli yer alıyor. İlk duruşmanın önümüzdeki aylarda başlayacağı öğrenildi.

85 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Şüpheliler hakkında, "Kişiler Arasındaki Aleni Olmayan Konuşmaları Kayıt Etmek, Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek, Resmi Belgede Sahtecilik, İftira, İftira Nedeniyle Mağdurun Gözaltına Alınmasına veya Tutuklanmasına Neden Olma, Silahlı Terör Örgütü Kurma, Yönetme ve Üyelik" suçlarından 5 yıldan 85 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası talep ediliyor.

75 MÜŞTEKİ - 91 MAĞDUR

İddianamede, aralarında Aziz Yıldırım, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu, Yılmaz Vural, Emanuel Emenike, Bülent Uygun, Göksel Gümüşdağ, Hikmet Karaman, Deniz Tolga Aytöre, Ümit Karan, Mahmut Özgener, Mustafa Sani Şener, Gökçek Vederson, İbrahim Akın, Mecnun Otyakmaz, Sami Dinç, Sadri Şener, Murat Özaydınlı, İskender Alın, Rıza Çalımbay, Cemil Turhan, İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu'nun da bulunduğu, 75 müşteki ve 91 mağdur yer alıyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler