SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Benteke'den tarihi gol

2018 Dünya Kupası Elemeleri H Grubu'nda Belçika deplasmanda Cebelitarık 6-0 mağlup ederken, Christian Benteke 7. saniyede attığı golle tarihe geçti.

2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde Belçika, deplasmanda Cebeli Tarık ile karşılaştı. Konuk ekibin 6-0 kazandığı maçta gol perdesini 8. saniyede Christian Benteke açtı.

Karşılaşmanın 7. saniyesinde Belçikalı futbolcu Christian Benteke ağları havalandırarak, Dünya Kupası Elemeleri tarihinin en erken golüne imza attı. Daha önce rekor, 1993 yılında İngiltere'ye karşı 8. saniyede attığı golle San Marinolu Davide Gualtieri'ye aitti.

Belçika'nın gollerini Benteke (3), Witsel, Mertens ve Eden Hazard kaydetti.

Eski milli futbolcu Hakan Şükür ise 2002 Dünya Kupası'nda Güney Kore'ye 10,8'inci saniyede attığı golle Dünya Kupası finallerinin en erken golünü kaydetmişti.

Uluslararası müsabakalarda tüm zamanların en erken golü ise Galatasaray forması giyen Alman futbolcu Lukas Podolski'den gelmişti. Alman yıldız, hazırlık maçında Ekvador karşısında 6. saniyede ağları sarsmıştı.

Belçika'nın 6-0 kazandığı maçta Benteke, kırdığı rekorun dışında 55. dakikada hat-trick yaparak da maça damga vurdu. Bu skorla Belçika gruptaki puanını 9'a yükseltirken Cebelitarık puansız kaldı.

Avrupa Elemeleri'nde gecenin diğer maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

A GRUBU:
Hollanda - Fransa: 0-1
İsveç - Bulgaristan: 3-0
Belarus - Lüksemburg: 1-1

B GRUBU:
Faroe Adaları - Portekiz: 0-6
Letonya - Macaristan: 0-2
Andorra - İsviçre: 1-2

H GRUBU:
Bosna Hersek - Kıbrıs Rum Kesimi: 2-0
Estonya - Yunanistan: 0-2
Cebelitarık - Belçika: 0-6

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler