SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye yenilgisi Çin taraftarlarını sokağa döktü

2018 Dünya Kupası Asya Elemeleri'nde Çin, sahasında Suriye'ye mağlup olunca Çinli taraftarlar çılgına döndü...

2018 Dünya Kupası Asya Elemeleri'nde dün gecenin sürpriz sonuçlarından birisi Çin'de alındı. Ülke olarak zor günler geçiren Suriye'nin deplasmanda son yıllarda futbol sektörüne adeta para yağdıran Çin'i 1-0 yenmesi Çinli taraftarları fazlasıyla kızdırdı.

Maçtan sonra sokağa dökülen taraftarlar yürüyüş düzenleyerek Çin Futbol Federasyonu başkanını istifaya davet etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde taraftarların ''Cai Zhenhua, istifa!'' dedikleri görülüyor.

Devlet Başkanı Xi Jinping'in propaganda malzemesi olarak kullanmak istediği futbolda Çin'in son yıllarda yaptığı yatırımlar milyarlarca dolar tutarında. Ülkeye gelen yıldız futbolcuların dışında oyuncu yetiştirmek için binlerce futbol akademisi açan Çin, bu akademilerin başına da Brezilya gibi futbol ülkelerinden antrenörler getirdi.

Ülkenin kuzeyinde bulunan Zhuque Stadyumu'nda yaklaşık 40 bin seyircinin önünde Suriye karşısında oldukça etkisiz bir futbol oynayan ve 1-0 yenilen milli takımın 2018 Rusya'da yer alması bu sonucun ardından oldukça zora girdi. FIFA sıralamasında 78. sırada bulunan Çin'in 114. sırada bulunan Suriye karşısında oynadığı futbolu "amatörce" olarar yorumlayan gazeteciler, harcanan paralara rağmen milli takımın hiçbir gelişme göstermediğini belirtti.

İşte o görüntüler:


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler