SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk futbolunda resmi rezalet!

Türk futbolunun kan kaybı hızla sürüyor. Ortaya çıkan rakamlar, meşin yuvarlaktan hızla uzaklaştığımızı ispatlıyor. Öyle ki, Süper Lig'deki 9 maçın seyirci toplamı Manchester derbisinin seyirci sayısına ulaşamıyor.

Süper Lig başta olmak üzere Türk futbolunun kan kaybı hızla sürüyor. Başta e-bilet uygulaması olmak üzere, kulüp bilet fiyatlarını belirlemedeki politikaları, UEFA'nın kulüplere uyguladığı yasaklar dolayısıyla yıldızların bir bir gitmesi... Türk futbolunun yara alması için birçok neden var.

Tribünlerde yaşanan erozyon artık rakamlara daha ciddi şekilde yansımaya başladı. Öyle ki, Süper Lig'in geride kalan 3. haftasında oynanan toplam 9 maçtaki seyircisi sayısı, Premier Lig'deki Manchester United - Manchester City derbisindeki seyirci sayısına bile ulaşamadı.

Süper Lig'de 3. hafta maçlarını stattan izleyen taraftarların sayısı toplam 73 bin 752 olurken; Manchester derbisini 75 bin 272 futbolsever Etihad Stadyumu'nda izledi. Üstelik, Manchester derbisini 35.5 Pounda (140 TL) izlemek mümkündü.

MAÇ SAATİ DE ETKEN

Ligimizde ise 5. hafta maçında Beşiktaş ile Galatasaray Vodafone Arena'da karşı karşıya gelecek ve karşılaşmanın en ucuz bileti 150 TL olacak.

Elbette bilet fiyatları taraftarın statlardan uzaklaşmasında çok önemli bir faktör ancak maçların başlama saati de önemli bir etken. Zira Manchester derbisi TSİ 14.30'da oynanırken, bizde geride kalan 3 haftada büyüklerin maçlarının en erken başlama saati 20.00'ydi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler