SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ibrahimovic 2 yıl sonra bırakabilir

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint Germain'in İsveçli golcüsü Zlatan Ibrahimovic, aktif futbol kariyerini, sözleşmesinin sona ereceği 2016'da noktalayabileceğini söyledi.

PSG ile üst üste 2 yıldır lig şampiyonluğu yaşayan 32 yaşındaki forvet oyuncusu, Amerikan spor kanalı ESPN'e yaptığı açıklamada, özellikle geçen sezon edindikleri tecrübenin ardından UEFA şampiyonlar ligi'ni kazanabilecek güçte olduklarını, ancak Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmayı takıntı haline de getirmediğini belirtti. Ibrahimovic, "Kariyerim boyunca istediğim her şeyi, yüzde 100 başardım. 23 kupa kazandım. Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşmak elbette güzel olur. Bunu da yapacakmışız gibi hissediyorum. Fakat başaramasam bile mutlu ve gururlu olacağım" ifadelerini kullandı.

Juventus, Barcelona ve Milan gibi Avrupa'nın önemli kulüplerinde top koşturan "Ibra" lakaplı futbolcu, PSG'den sonra bir büyük takımda daha oynayıp oynayamayacağıyla ilgili şunları kaydetti:

"PSG ile 2016'ya kadar sözleşmem var. Gelecek sezon 34 yaşına gireceğim ve bu yaştan sonra üst düzey futbol oynamayı sürdürebileceğimi sanmıyorum. Büyük ihtimalle kariyerimi burada sonlandıracağım."

Ibrahimovic, FIFA Altın Top Ödülü'ne büyük anlam yüklemediğini de dile getirerek, "Bence ödülü kazanmak, sadece en iyi oyuncu olmakla ilgili değil. Ödül için 'iyi çocuk-kötü çocuk' kıyaslamasında olduğu gibi çok fazla entrika dönüyor. Önemli olan jürinin ne düşündüğü değil, benim ve etrafımdakilerin ne düşündüğü. Eminim, insanlar attığım birçok golü hatırlayacak. Zaten bir futbolcunun istediği de budur. Tüm oyuncular güzel goller atmaya çalışır, şanslıyım ki bende onlardan fazlaca var" değerlendirmesini yaptı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler