SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belhanda’yı çıldırttılar! 'Terörist değilim'

Kariyerini Fransa'da sürdüren Younes Belhanda, ülke basınında çıkan bir yorum sonrası adeta çılgına döndü.

Müslüman olduğu için kendisine terörist gözüyle bakıldığını belirten Belhanda, isyan etti. Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil de benzer bir durumla karşı karşıya kalmıştı.

Adı bir dönem Fenerbahçe ile de anılan Younes Belhanda, Fransa’da sıkıntılı günler geçiriyor. Nice’de forma giyen Faslı futbolcu, hakkında çıkan bir yorumun etkilerinden kurtulmaya çalışıyor.

Fransa Ligue 1’de Nice forması giyen Younes Belhanda hakkında yapılan bir yorum, ortalığı karıştırdı. Faslı futbolcu ile ilgili bir radyo programında değerlendirmeler yapan Daniel Riolo, Belhanda’nın transfer edilmesinin büyük bir hata olduğunu söyledi.

Son dönemde Belhanda’nın kendisini kaybettiğini belirten gazeteci “Çok fazla ibadet ediyor. Başka bir dünyaya geçmiş. Sanki daha fazlası gibi” ifadelerini kullandı.

'TERÖRİST DEĞİLİM, MÜSLÜMANIM'

Bu yorum, ülkede büyük etki uyandırdı. Özellikle yorumun muhatabı Belhanda, Riolo’ya sert tepki gösterdi. Hakkında neden böyle bir yorum yapıldığını anlayamadığını belirten 26 yaşındaki futbolcu “Benim Müslüman olmamın konuyla nasıl bir bağlantısı var? Ben terörist değilim ‘Müslüman’ım” dedi. Tepkilerin artması üzerine Riolo’nun çalıştığı radyo, Belhanda ve Nice’ten özür diledi.

MESUT ÖZİL DE AYNI SIKINTIYI YAŞAMIŞTI

Belhanda’nın yaşadığı bu durum, aslında Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası öncesinde parti başkanlarının söylemleri nedeniyle artan İslamofobi’nin bir sonucu… Özellikle Mesut Özil ve Karim Benzema, turnuva öncesi Müslüman oldukları gerekçesiyle yoğun baskı altında kalmışlardı. (Sözcü)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler