SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe Mathieu Valbuena ile anlaşma sağladı

10 numara arayışlarına hız veren Fenerbahçe, Olimpik Lyon forması giyen Fransız yıldız Mathieu Valbuena ile anlaştı. Rus spor sitesi Izvestia, bir dönem D. Moskova’da da oynayan ‘süper bücür’ün imza atacağını yazdı.

Fenerbahçe, uzun süredir peşinde olduğu Mathieu Valbuena transferine noktayı koydu. Bu iddia, Fransız yıldızın önceki sezon formasını giydiği Dinamo Moskova'nın eski sportif direktöründen geldi. Harıl harıl 10 numara arayan sarı-lacivertlilerin, 1.67'lik 'süper bücür' ile anlaştığı Rus spor sitesi Izvestia tarafından kesin bir dille ifade edildi. Haberde Fransız futbolcunun kariyerine Türkiye'de devam edeceğini yakın çevresine söylediği bilgisine yer verildi. Valbuena için takımı Lyon'a resmi belgeleri gönderdiği iddia edilen Fenerbahçe'nin, Türkiye'de son dönemde yaşanan olaylar sebebiyle endişeli olan Valbuena'ya maksimum güvenlik garantisi verdiği ve öte yandan maddi olarak 32 yaşındaki tecrübeli futbolcuya iyi bir sözleşme önerdiği belirtildi.

[Ne yaptın Volkan Demirel!](https://www.mynet.com/ne-yaptin-volkan-demirel-99205-myspor)

FENERBAHÇE İÇİN HARİKA BİR SEÇİM

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mathieu Valbuena'nın önceki sezon formasını giydiği Dinamo Moskova'nın eski sportif direktörü Konstantin Sarsaniya; "Bence Valbuena Fenerbahçe için harika bir seçim. İki taraf için de olumlu sonuçlanan bir transfer olarak değerlendiriyorum. Türk kulüpleri yaşı biraz geçmiş oyunculara iyi paralar veriyor. Bence bu teklifi reddetmek Valbuena adına aptallık olabilirdi. Öte yandan Türkiye'ye giden birçok oyuncu orada yeniden doğdu. Finansal açıdan iyi geçinip performansınızı zirve yapmak için iyi bir ülke Türkiye" açıklamasını yaptı.

BAŞKAN "GÖRÜŞÜYORUZ" DEMİŞTİ

Uzun zamandır ismi Fenerbahçe ile anılan Valbuena konusunda Lyon Başkanı Jean Michel Aulas, 9 Temmuz'da bir açıklama yapmış ve Valbuena için Fenerbahçe ile görüştüklerini söylemişti. Fransa'nın Le Progres gazetesine konuşan Aulas, "Şu anda sadece Fenerbahçe Kulübü ile temaslarımız oldu. Haftaya Fenerbahçe ile bir maçımız var. Bu konuyu konuşmak için yeteri kadar vaktimiz olacak. Eğer Valbuena'ya başka kulüplerin de teklifi olursa, hepsini dinlemeye hazırız "demişti.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler