SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Robin Van Persie, Çin yolcusu

Fenerbahçe'den ayrılacağı konuşulan Robin Van Persie'nin Çin ekipleriyle transfer görüşmelerine başladığı iddia edildi.

Sarı­-lacivertli takımda kalmak istemeyen Hollandalı futbolcu, Avrupa’da ücretini karşılayacak ve kulübün belirlediği bonservis ücretini verebilecek takım bulamayınca pek sıcak bakmadığı Çin macerasına onay verdi. Van Parsie’nin menajeri yönetimden izin alarak oyuncusuna teklif sunan takımlarla masaya oturdu.

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz sezon büyük umutlarla transfer ettiği Robin van Persie futbol hayatını Çin’de sürdürmeye karar verdi.

İKNA OLDU

Sarı­-lacivertli takımda kalmak istemeyen Hollandalı futbolcu, Uzak Doğu macerasına pek sıcak bakmasa da, Avrupa’da ücretini karşılayacak ve kulübün belirlediği bonservis ücretini verebilecek takım bulamayınca Çin’e gitmeyi kabul etti.

Teknik Direktör Pereira ile yıldızı bir türlü barışmayan ve yeni sezonda aynı sorunları yeniden yaşamak istemeyen Robin van Persie gönülsüz de olsa gelen teklifleri değerlendirmeye aldı.

12 MİLYON EURO

Hollandalı futbolcunun menajeri Kees Vos, sarı­-lacivertli yönetimle yaptığı son görüşmenin ardından başka kulüplerle pazarlık yapmak için izin aldı. Ardından da Çin’e gitti. Hâlâ bu ülkede olan Hollandalı temsilci, futbolcusuyla ilgilenen kulüplerle masaya oturdu. Fenerbahçe Yönetimi’nden iki haftalık süre isteyen Kees Vos, Van Persie için en uygun takımı belirlemeye çalışacak.

Sarı­-lacivertli kulübün Van Persie’den beklentisi en az 12 milyon euroluk bir bonservis geliri. Hollandalı futbolcu için ödenen 6 milyon bonservis ile yıllık 6 milyon euroluk maaşın bu şekilde karşılanması planlanıyor. Çin ekipleriyle futbolcunun temsilcisi arasında yapılan görüşmelerin olumlu olduğu ifade edildi. Fenerbahçe’nin istediği rakamın büyük ihtimalle sağlanacağı belirtildi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler