SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'de Diego Ribas'a yol göründü

Fenerbahçe'de büyük umutlarla transfer edilen ancak bir türlü bekleneni veremeyen Diego Ribas ile yolların ayrılması kararı alındı.

Fenerbahçe’de Diego Ribas dönemi kapandı. İki sezon önce büyük umutlarla transfer edilen Brezilyalı futbolcu bekleneni bir türlü veremedi. Alex de Souza’nın boşluğunu doldurması için “10 numara” pozisyonu için alınan sambacı, yeteneklerini sahaya yansıtamadı.

Son olarak taraftarın da ciddi protestosunu çeken Diego ile yolların ayrılmasına karar verildi. Bir yıl daha sözleşmesi bulunan Brezilyalı futbolcuya resmen kulüp bulması söylendi.

MALİYETİ YÜKSEK

Atletico Madrid ile sözleşmesi sona erdikten sonra yıldız oyuncuya başta Beşiktaş olmak üzere birçok kulüpten teklif vardı. Sarı­lacivertli yönetim Diego’yu yıllık üç milyon euro garanti ücret ve imza parası karşılığında transfer etti. Bonservisinin elinde olması sebebiyle 5 milyon euro da imza parası alan sambacının şu ana kadarki maliyeti 11 milyon euroyu buldu.

Başkan Aziz Yıldırım, futbolcunun transferini en çok isteyen isimdi. Diego’ya ilk parladığı dönemden itibaren birçok kez teklif yapılmıştı. Hatta Bremen’de yıldız olduğu 2006­09 döneminde 18 milyon euroluk bir bonservis bedeli önerilse de o dönem Alman ekibi bunu geri çevirmişti. Ardından futbolcu 24.5 milyon euro karşılığı Juventus’a gitti. Sonunda 2014 ­ 15 sezonunda Diego, Fenerbahçe forması giydi.

ARAPLAR İSTEDİ

Geçen sezon 5­6 milyon euro arası Arap kulüplerinden teklif gelse de Diego satılmamış, yeni sezonda kendini göstereceği fikri ağır basmıştı. Fenerbahçe kulübünün, Brezilyalı futbolcu ile yolları ayırma kararı almasından sonra oyuncunun menajeri Arap kulüpleri ile yeniden temasa geçti.

Ayrıca Diego’nun ilk kulübü olan Santos’un da bu transfere sıcak baktığı bildirildi. İki sezonluk kötü performansına rağmen yönetim Brezilyalı oyuncudan çok fazla olmasa da bir bonservis geliri bekliyor.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler