SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Çakar'dan Cüneyt Çakır'a çok sert sözler

Eski hakemler ve spor yazarlarının önemli bir kısmı derbi yönetiminden ötürü Cüneyt Çakır'ı eleştirdi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Erman Toroğlu (Fotomaç)

Cüneyt Çakır, Avrupa'daki maçlarına göre yine dengesiz bir maç yönetti. Penaltı pozisyonlarını tartışabiliriz, hakeme göre de olabilir bize göre de olabilir. Zaten tartışırsak hakem haklıdır. Ama dün gece Beck'in Volkan Şen'e yaptığı taban hareketi dünyanın her tarafında kıpkırmızıdır!

Daha hafif pozisyonlara bile Cüneyt dün akşam kartlar çıkarttı. Mesela, Cüneyt bir yerde cinlik yaptı? Nerede? Önce Alves'e bir sarı kart gösterdi onu rahatlattı. Çünkü o zaman tehlikeli olabilecek bir oyuncuydu.
Sonra da Caner'e gösterdi. Aslında Caner'de geç bile kaldı. Çünkü aynı Caner, aynı hareketleri bir Avrupa maçında yapamıyor.

Uğur Meleke (Hürriyet)

3’üncü dakikada gol öncesi faul yok. 10’da Alexis’in Caner’e hareketine penaltı çalmalıydı. Caner daha ilk yarıda ikinci sarı kartı görüp atılmalıydı.

Ahmet Çakar (Sabah)

Yazık! Bir eski hakem olarak sahada ben onun ne yapmak istediğini çok net gördüm ve hissettim. En masum ifadeyle eyyam yaptı. Aslında bazı düdükler ve bazı yaklaşımlar eyyamdan da ötedeydi.F.Bahçe'nin golü bulduğu serbest vuruşta faul falan yok. Tamamen uydurma. Maç boyu ona benzer o kadar çok pozisyona 'devam' dedi ki anlaşılır gibi değil.

Sarı kartı olan Caner'i en az iki defa oyundan atması gerekirken atamadı, atmadı. Bu çok tehlikeli bir durum. Herkese yedirebilirsin ama Cüneyt Çakır bana yediremezsin! Sonra Beck'in F.Bahçeli oyuncunun sırtına basmasında gıkı çıkmadı. Onu da atamadı.

Ve ikinci yarı... 5 dakika içinde art arda 3-4 önemli faulü yapan Volkan Şen'i de atamadı ve gecenin bence de en kötü isimlerinden biri oldu.

Serdar Tatlı (Fanatik)

5 gün önce Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal-Barcelona maçını yöneten Cüneyt Çakır’ın; bu mücadeledeki genel yönetimi içerisinde hem faullerde hem de gösterdiği kartlardaki standardı alın, bir de dün akşamki Fenerbahçe- Beşiktaş derbisindeki verilen-verilmeyen faulleri, gösterilen-gösterilmeyen kartları bir karşılaştırın. Aradaki uçurumun, ne kadar büyük olduğunu göreceksiniz.

Şimdi soruyorum; Çakır’ın daha maçın 3. dakikasında Volkan Şen’in golü öncesinde, Alper Potuk’un, İsmail Köybaşı ile girdiği ikili mücadelede kendini yere ne kadar kolay bıraktığına çaldığı düdüğü, Avrupa’da yönettiği hangi karşılaşmada çalar!

Ali Aydın (Zaman)

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, psikolojik yönü daha ağır basan maçı skora, sonuca ya da takımları eksik bırakacak hatalara imza atmadan tamamladı. Kendine olan özgüveni, pozisyonlardaki yorumlamaları bu maça özgü çok iyiydi. Belli ki iyi hazırlanmış. Futbolcuların kendisini kabullenmeleri ve verdiği kararlar, bu maçla ilgili adaleti tartışılmayacak.

28'de Beşiktaş ceza alanı içinde Marcelo-Van Persie mücadelesi var. Devam kararı doğruydu. 33'te Fenerbahçe ceza alanı içinde yüksekten yere doğru inen topta Olcay rakibine bakıyor, hava topuna çıkma gibi hiçbir niyeti yok. 42'de Caner'in Beck'e yaptığı bir faul var. İkinci sarı kart gerekmezdi. 42'de Caner'in Beck'e yaptığı bir faul var. İkinci sarı kart gerekmezdi. 66'da Volkan Şen-Sosa yakınlaşmasında kırmızı kart çıkar mıydı? Hayır çıkmazdı.

Serhat Ulueren (Vatan)

Hakem Cüneyt Çakır’a tek eleştirim şudur; Ben bırakın Türkiye’yi Avrupa’yı titreten bir Cüneyt Çakır olacağım ve Kadıköy’de Caner’i, Volkan’ı atamayacağım. Seyirciden korkacağım. Şimdi Çakır’ın genç hakemlere yönelik “Maçı yönetmeyeceksin idare edeceksin” sözünü neden kullandığını daha net anlıyorum.

Sevgili Çakır hatalısın. Maçı idare etmek, 11’e 11 bitirmek kesinlikle marifet olmamalı. Doğrusu, objektif ve herkese eşit olmalısın. Avrupa’daki Çakır’ı alkışlıyorum ama Türkiye’deki Çakır’a karşıyım.

Ersin Düzen (Vatan)

Hakem ararlarına gelince; dünyanın en iyi hakemlerinden Cüneyt Çakır, derbinin 11’e 11 bitmesini istedi. İlk yarıda Caner kırmızı görebilirdi. Beck için itirazlar oldu ama bence sarı kart yeterli olurdu. Futbolcular da Çakır’ı zaman zaman zorladı.

Rıdvan Dilmen (Fotomaç)

Caner'e iki kez sarıdan kırmızı kart vermemesi hatadır, Beck'in atılmaması hatadır.


Metin Tekin (Sabah)

Genelde iyi yönetti diyebilirim. Ama Caner'in çift sarı kartını atladığını düşünüyorum. Kararlarını bu kadar da ince ince incelemek futbol için çok da doğru bir bakış açısı değil.

Hakkı Yalçın (Fotomaç)

Sahada eyyamcı bir hakem vardı. Hem de kralı! Cüneyt Çakır'ın Türkiye'deki maçlarındaki kimliğinde resim yok zaten! İsmini kullanıyor!

Turgay Demir (Fotomaç)

Cüneyt Çakır gördüğünü çaldı bence iyi bir maç yönetti, Caner'i atabilir miydi, atabilirdi ama tercihini oyunda tutmaktan yana kullandı. O kadar kusur kadı kızında da olur.

Ziya Şengül (Star)

Cüneyt Çakır böylesine zorlu bir derbi maçını az hatalı yöneterek, hakemlerin de tümünü kurtarmış oldu.

Atilla Gökçe (Milliyet)

Cüneyt Çakır tam bir hayalkırıklığı yarattı. Vermediği penaltı kararları var. Kırmızı kartı gerektiren çatışmaları ve tartışmaları da seyretti. Anlaşılan şu: İyi bir Çakır yönetimi izlemek istiyorsanız, derbileri Şampiyonlar Ligi final turlarına taşıyacaksınız. Çünkü orada şahane bir Çakır var. Buradaki de bu kadar!

Fatih Doğan (Sabah)

Futbolda hakemin ilk hatası gol olur mu? Fenerbahçe, Cüneyt Çakır'ın ikinci dakikada uydurduğu faulü, estetik bir gol organizasyonla gole çevirdi. Yanlış çalınan bir faul sonucu gelen erken gol, Beşiktaş'ın kimyasını bozdu. Cüneyt Çakır'ın ısrarla Fenerbahçe'yi 11 kişi tutma arzusuna, çizgi karambolünde kollardan kafalardan seken toptaki hata da eklenince Fenerbahçe ikinci golü ve istediği üç puanı aldı..

Sinan Vardar (Fotomaç)

Çakır, herkesin bildiği gibi Kadıköy bölgesi hakemi. İlk devrede Caner'i iki kez oyundan atmadı, atamadı ve eyyamın kralını yaptı. Hele hele Sosa'ya sol kroşe sallayan Volkan Şen'i görmezlikten gelmesi gülünçtü.

[Rıdvan Dilmen: 'Pereira bize yedirdi'](https://www.mynet.com/ridvan-dilmen-pereira-bize-yedirdi-93505-myspor)
[Van Persie ile röportaj yapan gazeteci hastaneye kaldırıldı](https://www.mynet.com/van-persie-ile-roportaj-yapan-gazeteci-hastaneye-kaldirildi-93509-myspor)


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler