SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında zorlanmadı

Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın açılış maçında Fenerbahçe, Kasımpaşaspor'u ağırladı. Diego, van Persie ve Alper Potuk'un golleriyle rakibini 3-1 yenen Sarı-Lacivertliler maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe önümüzdeki salı akşamı Lokomotiv Moskova ile İstanbul'da Avrupa Ligi maçına çıkacak.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

FENERBAHÇE 3 - 1 KASIMPAŞA

STAT: Ülker Stadyumu

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Kadlec, Ozan (Dk. 72 Mehmet Topuz), Nani, Volkan (Dk. 72 Alper Potuk), Diego, Van Persie (Dk. 72 Fernandao)

KASIMPAŞA: Ramazan, Veysel, Titi, Omeruo, Bozhikov, Pavelka, Castro (Dk. 77 Ferhat Kiraz), Hakan, Del Valle, Tunay (Dk. 46 Veigneau), Adem Büyük (Dk. 63 Malki)

GOLLER: Dk. 37 Diego, dk 45+1 Van Persie (pen), dk. 75 Alper Potuk (Fenerbahçe), dk. 87 Malki (Kasımpaşaspor)

SARI KARTLAR: Diego, Hasan Ali, Alves (Fenerbahçe), Omeruo, Adem Büyük (Kasımpaşa)

KIRMIZI KART: Dk. 45 Titi (Kasımpaşa)

Maç öncesi kadrolar açıklandığında gündem yine teknik direktör Vitor Pereira idi.. Souza ve Mehmet Topal'ın 'cezalı' olması nedeniyle Ozan Tufan'ın yanında kim oynayacak sorusuna Portekizli çalışıtırıcı Kadlec'i koyarak cevap verdi. Rakip Kasımpaşa'nın en golcü iki futbolcusu Eren Derdiyok (9) ve Scarione'nin (4) sakatlıkları nedeniyle kadroda olmaması Sarı-Lacivertliler için büyük fırsattı Ancak Pereira'nın orta sahaya Kadlec'i koyması tribünlerde homurdanmaya sebep oldu.

Bülent Yıldırım'ın düdüğüyle birlikte tribünlerin düşüncesinin doğru olduğu ortaya çıktı. Lacivert-Beyazlılar Adem Büyük'le etkili olmaya çalıştı ancak konuk ekip ileride top tutamayınca Fenerbahçe ilk yarı boyunca baskın olan taraftı.

Özellikle Van Persie, Volkan Şen ve Diego ile pozisyona giren Sarı-Lacivertliler aradığı golü 37. dakikada buldu.

Bu dakikada Kasımpaşa yarı alanından çıkmak isterken orta alanda topu kapan Fenerbahçeli oyuncular, nefis paslarla ceza alanına girdi. Ozan'ın çevirdiği top, savunmadan da sekip Diego'nun önünde kaldı. Brezilyalı oyuncunun ceza alanı ön çizgisinden yerden yaptığı sert vuruşta top ağlarla buluştu: 1-0..

Golden sonra ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe ilk yarının yıldızı Volkan Şen'in ceza sahasında düşürülmesi ile penaltı atışı kazandı. 45+1'de topun başına geçen Van Persie ilk 45 dakikanın skorunu belirledi: 2-0

Penaltı pozisyonu sırasında 10 kişi kalan Kasımpaşaspor ikinci yarıya etkili başlayan ve 45-60. dakikalar arasında topa hakim olan taraftı. Ancak yorgunluk ve Fenerbahçe'nin etkili oyunu da eklenince Sarı-Lacivertliler son 30 dakikada çok fazla etkiliydi.

63. dakikada Fenerbahçe çok etkili bir pozisyon yakaladı. Volkan Şen'in pasıyla arkaya kaçan Gökhan Gönül, topu penaltı noktası üzerindeki Van Persie'ye gönderdi. Hollandalının istediği gibi vuramadığı topu Veysel Sarı, çizgiden kafayla çıkardı.

67. dakikada bu kez volkan Şen gole çok yaklaştı. Kadlec'in pası sonrası bir anda orta alandan bomboş durumda hareketlenen Volkan Şen, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşunu Ramazan çıkardı.

75. dakikada Alper Potuk sahneye çıktı. Diego'nun pası sonrası sol kanattan son çizgiye inen Alper Potuk, muhteşem bir topuk hareketiyle topu Omerou'nun bacak arasından geçirdi ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Alper, sol çaprazdan yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0..

87. dakikada ise Gökhan gönül'ün hatası sonrası ceza sahası sol tarafında topla buluşan Ferhat'ın şutu volkan Demirel'den döndü. Meşin yuvarlağı iyi takip eden Malki bu sezon ilk golünü attı: 3-1..

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler