SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Volkan Demirel 'Küfür' davasından vazgeçti

Kazakistan maçında kaleci Volkan Demirel`e tribünden hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında 2 yıl 8 aya kadar hapis istenen tutuksuz sanık Yusuf Şiringül`ün yargılandığı dava karara bağlandı. 

Kimlik tespitinin ardından söz alan Volkan Demirel, böyle bir konuda mahkemeyi meşgul ettiği için özür dilediğini belirterek, bu olayın kendisi için büyük sıkıntı olduğunu söyledi. Demirel, ifadesinde olayla ilgili emniyette ayrıntılı ifade verdiğini belirterek, "Müsabakadan önce kaleciler için kalenin sağ tarafında ayrılmış olan bölgede ısınma hareketleri yaparken arkamdan hakaretler edildiğini duydum. Sadece bir kişi değil birden fazla kişinin sesi geliyordu. Başlangıçta yapılan hakaretlere aldırış etmedim ve ısınmaya devam ettim. Hakaretler artık dayanamaz hale gelince tribüne doğru döndüm. Bu sırada hakaretler hala devam ediyordu. Huzurdaki sanık Yusuf ile göz göze geldim. Bu esnada sanık Yusuf eli havada bana bir şeyler söylüyordu ancak ne söylediğini anlayamadım" dedi.

"Tribüne döndüğüm anda gördüğüm kişileri şu anda bile teşhis edebilirim" diyen Volkan Demirel, "Ben sahadan ayrıldıktan sonra tekrar çağırıldım. Bana stat amiri tarafından görüntüler izletilince ilk teşhis ettiğim kişi huzurdaki sanıktı. Hatta huzurdaki sanığın dışında başka şahıslarıda tespit ettim, ancak tutanağa geçmemiş. Bu müsabaka nedeniyle benim kariyerim ağır yara aldı. Belki bir daha milli formayı giyemeyeceğim" diye konuştu.

[Aziz Yıldırım'dan Ozan Tufan kararı](https://www.mynet.com/aziz-yildirimdan-ozan-tufan-karari-92824-myspor)

Demirel, "Tribünde bulunan sanık bana hakarette etmiş olabilir. Ancak tüm olanların sorumluluğunu sanığa yıkmak istemiyorum. Buna vicdanım el vermez. Bu nedenle şikayetçi değilim. Eğer azından istemeyerek bir şey çıkmış ise bu olanlar ona ders olmuştur" dedi. Hakimin hakaret eden diğer şahıslardan şikayetçi olup olmadığını sorması üzerine Demirel, "Hakim Bey, bu konu ne kadar uzarsa bana zarar veriyor. Bunun dışında ifademde sözünü ettiğim bana hakaret eden başka şahıslardan da şikayetçi değilim" şeklinde konuştu.

"BU OLAYDA EN ÇOK MÜVEKKİLİM MAĞDUR OLDU"

Volkan Demirel`in avukatı Mahir Işıkay ise, "Bu olay en fazla mağdur olan benim müvekkilim oldu. Müvekkilim bu maçta gösterdiği tavrıyla başka müsabakalarda örnek teşkil etti. Hangi takımdan olursa olsun bütün futbolcularımız küfürlere maruz kalıyorlar" dedi.

[Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında tribünde Rus ajan oturacak!](https://www.mynet.com/fenerbahce-kasimpasa-macinda-tribunde-rus-ajan-oturacak-92837-myspor)

Esas hakkındaki savunması sorulan sanık Yusuf Şiringül, “Ben suçlamayı kabul etmiyorum. Zaten bu görüntülerden de belliydi. Ben küfür etmedim, koçum benimdedim" diye konuştu. Hakim, "Volkan Demirel şikayetinden vazgeçti kabul ediyor musun?" sorusu üzerine Sanık Şiringül, "Görüntüleri de izleseydi güzel olurdu" demesi duruşma salonunda gülüşmelere neden oldu. Hakim de Volkan Demirelin şikayetinden vazgeçtiğini bu nedenler görüntüleri izlemeye gerek olmadığını söyledi. Bunun üzerine Sanık Şiringül şikayetten vazgeçilmesini kabul ettiğini belirtti.

“EN ÇOK MÜVEKKİLİM MAĞDUR OLDU"

Volkan Demirel`in avukatı Mahir Işıkay ise, “Bu olay en fazla mağdur olan benim müvekkilim oldu. Müvekkilim bu maçta gösterdiği tavrıyla başka müsabakalarda örnek teşkil etti. Hangi takımdan olursa olsun bütün futbolcularımız küfürlere maruz kalıyorlar" dedi.

[Orta sahada Caner sürprizi](https://www.mynet.com/orta-sahada-caner-surprizi-92831-myspor)

Hakim Naci Aydın, sanık Yusuf Şiringül hakkında "hakaret" suçunda dava açıldığını ancak yüklenen suçun şikayete bağlı olduğunu belirterek müşteki Volkan Demirel`in şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle kamu davasının düşürülmesine karar verdi. Hakim, ayrıca sanık Şiringül hakkındaki seyirden yasaklama tedbirinin kaldırılmasına hükmetti.

İDDİANAME

İddianamede, Yusuf Şiringülün "hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis, ayrıca 1 yıl süreyle seyirden men yasağı ile cezalandırılması istenmişti. İddianamede, güvenlik kamerası görüntülerinin çözümü amacıyla yaptırılan bilirkişi incelemesi sonucu düzenlenen rapora da yer verilmişti. Raporda, “Şüpheli Şiringülün, müşteki Volkan Demirele yönelik olarak sinkaflı sözlerle küfür ettiğinin, ağız ve dudak hareketlerinden net şekilde anlaşıldığı, şüphelinin küfürlü sözlerin akabinde bir şey söylememiş gibi etrafında bulunan diğer taraftarlara bakışlar yönelterek üzerindeki ilgiyi dağıtmaya yönelik yanıltıcı tavırlar sergilediği, etrafta bulunan kişiler arasında Volkan Demirele yönelik olarak bağıran, seslenen, tezahüratta bulunan başka bir 3. şahsın bulunmadığı tespit edilmiştir" denilmişti. Şüpheli Şiringülün, milli takımın maçı sırasında Volkan Demirele hakaret ederek, aynı zamanda müsabakanın düzenini bozmaya yönelik eylemde bulunduğu belirtilen iddianamede, Türkiye Futbol Federasyonu`nun da şikâyetçi olduğu vurgulanmıştı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler