SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van Persie'ye çılgın rakam

Gündemi Fenerbahçe'nin arasında Çin takımlarının Süper Lig'in yıldızlarına ödediği rakamlar süslerken, tarihi bir teklifi geri çevirdiği ortaya çıktı.

Transfer piyasasına Çin kulüpleri damgasını vurup, Süper Lig’in devlerinden yıldızları birer birer kadrosuna katarken, bu rakamları kat kat aşan bir teklifi Fenerbahçe’nin geri çevirdiği ortaya çıktı. Hatırlanacağı gibi kısa bir süre önce Sarı-Lacivertliler’in başkanı Aziz Yıldırım, “Mahmut Bey’e (Uslu) Nani için Çin’den önce 17, sonra da 20 milyon Euro’luk (66 milyon TL) teklif geldi, kabul etmedik” demiş, çıtanın ne kadar yükseldiğini göstermişti. Ancak kulübe yakın kaynaklardan sızan haberler Fenerbahçe’nin, futbol tarihimizin en ciddi rakamını geri çevirdiğini söylüyor. Bir Dubai ekibinin, devre arasında Sarı-Lacivertliler’in kapısını çaldığı ve sezon başında alınan van Persie için tam 22 milyon Euro’yu (72.6 milyon TL) masaya koyduğu bildirildi.

6.5 milyona geldi…

Adı Barça ile anıldığı dönemde de Van Persie için, “Hiçbir kulüp iyi oyuncusunu satmak istemez. Biz de Van Persie’yi satmak değil, oynatmak için aldık” diyen Yıldırım’ın yine aynı gerekçeyle bu öneriye de olumsuz yaklaştığı öğrenildi. Kanarya’nın, resmi açıklama yapılmasa da Van Persie için Manchester United’a yaklaşık 6.5 milyon Euro (21.5 milyon TL) ödediğini İngiliz basını yazmıştı. Sarı-Lacivertliler, Hollandalı’ya da yılda 4.9 milyon Euro (16 milyon TL) garanti ücret ve 20 bin Euro (66 bin TL) maç başı ödeme yapıyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler