SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'ye Amed Sportif sürprizi

Türkiye Kupası'nda çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Amedspor ile 3-3 berabere kaldı. Rövanş, 1/3 Mart tarihleri arasında Kadıköy'de oynanacak.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

AMED SPORTİF 3 - 3 FENERBAHÇE

STAT: Seyrantepe DİSKİ

HAKEMLER: İlker Meral, Hakan Yemişken, Ahmet Ayaz

AMED SPORTİF: Levent, Abdullah, Şevket, Ercan, Şehmus, Yusuf, Ferdi (Dk. 84 Caner), Başaran, Tekin (Dk. 63 Önder), Mansur, Sercan

FENERBAHÇE: Fabiano, Şener, Kjaer, Kadlec, Hasan Ali, Souza, Ramazan, Mehmet Topuz (Dk. 61 Uygar), Alper Potuk, Diego (Dk. 46 Meireles), Fernandao (Dk.46 Volkan Şen)

GOLLER: Dk. 10 Şehmus, dk. 68 Ferdi, dk. Yusuf (Amedspor), dk. 14 Ramazan, dk. 44 Fernandao, dk. 76 Volkan Şen (Fenerbahçe)

SARI KART: Mehmet Topuz (Fenerbahçe)

Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başlayan maçın ilk saniyelerinde Amedsporlu futbolcular, seyircisiz maç cezasını protesto etmek için hareketsiz kalırken o sırada Sarı-Lacivertliler de kendi aralarında pas yaptı.

30. saniyedne sonra oyun başladı. İlk dakikalarda orta saha şeklinde geçen maçta her iki takım da pas yaparak pozisyon aramaya başladı.

6. dakikada ceza sahası sağ çaprazında topu alan Ramazan Civelek, topu sola çekip vurmak istedi ancak zeminden seken top, ters taraftan taca çıktı.

10. dakikada sürpriz gol geldi. Amed Sportif'te Ercan Çapar, ceza sahası dışından sert vurdu. Fabiano, üzerine gelen topu kontrol etmek yerine yumrukladı. Top Şehmus'un önüne düştü. 36 yaşındaki futbolucunun vuruşu skoru 1-0'a getirdi. Golden sonra Sarı-Lacivertliler Diyarbakır temsilcisi karşısında baskı kurmaya başladı.

14. dakikada Fenerbahçe'de Diego'nun getirdiği top, savunmadan sekerek ceza alanı ön çizgisindeki Ramazan'ın önünde kaldı. Genç oyuncunun bekletmeden yaptığı yerden vuruşta top ağlarla buluştu: 1-1... Skoru dengeleyen Fenerbahçe iştahlı oyununu sürdürdü. Ancak teknik direktör Pereria'nın ligde forma vermediği Diego ile Alper'in umusuzluğu Sarı-Lacivertlilerin ofansif yönden elini kolunu bağlıyordu.

26. dakikada sol kanattan Hasan Ali'nin ortasına Fernandao kafayı vurdu, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

32. dakikada ise Fenerbahçe, sol kanattan ceza sahasının hemen dışından son çizgiye yakın bir bölgede Diego'ya yapılan faul sonrası serbest vuruş kazandı. Brezilyalı futbolcunun şutunu Levent güçlükle kazandırdı.

36. dakikada sağ kanattan kaçan Şener, son çizgiye inmeden ortasını yaptı. Sert gelen topa Fernandao'nun yaptığı gelişine vuruşta atak autla sonuçlandı. Fenerbahçe'nin aradığı gol 44. dakikada geldi.

Bu dakikada sağ kanatta Ramazan'ın pasıyla topu alan Şener, penaltı noktası üzerindeki Fernandao'ya ortasını gönderdi. Brezilyalı oyuncunun kafa vuruşunda top ağlarla buluşturarak ilk yarının skorunu belirledi: 1-2...

[Amedsporlu futbolculardan protesto](https://www.mynet.com/amedsporlu-futbolculardan-protesto-92764-myspor)

Fernandao ve Diego yerine Volkan Şen ve Meireles ile ikinci devreye başlayan Sarı-Lacivertliler oyunun bu bölümlerde oyuna hakim olan taraftı.

60. dakikada savunmanın arkasına gönderilen topta Volkan Şen, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Plaseyi vurmak isterken zeminden seken top, az farkla yandan auta çıktı.

61. dakikada ise Hasan Ali'nin ortasına iyi yükselen Meireles'in kafası kaleci Levent'te kaldı.

Bu dakikadan sonra Amedspor fırtınası başladı.

68. dakikada hızlı gelişen Amed Sportif atağında savunmanın arkasına atılan topu Yusuf, ceza alanı ön çizgisindeki Ferdi'ye bıraktı. Ferdi'nin yerden şutunda top, sol köşeden ağlarla buluştu: 2-2..

70. dakikada ise Fenerbahçe atağa çıkarken topu kapıp sol kanattan hızla ilerleyen Yusuf, ceza sahasına girer girmez sert bir şut çıkardı. Top, sağ köşeden ağlarla buluştu: 3-2

76. dakikada bu kez skor eşitlendi.. İkinci yarının başında olduğu gibi yine savunmanın arkasına atılan topta kaleciyle karşı karşıya kalan Volkan Şen, bu defa Levent'i avlamayı başardı ve maça yeniden denge getirdi: 3-3..

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 3-3 berabere sona erdi. Çeyrek final rövanş karşılaşması 1/3 Mart tarihleri arasında Kadıköy'de oynanacak.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler