SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsmail Kartal, Pereira'yı geride bıraktı

20. haftalar baz alındığında Vitor Pereira ile İsmail Kartal'ın takımlarının topladığı puan eşit (46). Hatta istediği transferler yapılmayan Kartal'ın takımı daha çok gol atıp daha az yedi. Pereira'yı 5 gol averajıyla geride bıraktı.

Geçtiğimiz sezon, 'vizyonsuz' olduğu ve 'korkak futbol' oynattığı eleştirileriyle karşı karşıya kalan İsmail Kartal, ligdeki 20 haftalık performanslara bakıldığında Vitor Pereira'yı averajla solladı. Kartal, geçtiğimiz sezon 20 hafta sonunda 14 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak 46 puanla lider Beşiktaş'ın bir puan gerisinde ikinci sırada bulunuyordu. Kartal'ın Fenerbahçe'si, 35 gol atıp 14 gol yemiş ve 21 averaj yapmıştı. Ancak sezon sonunda 3 puan farkla şampiyo nluğu Galatasaray'a kaptıran Kartal, Fenerbahçe'nin büyüklüğünü kaldıramadığı, saha kenarında etkisiz olduğu eleştirileriyle gidişine alkış tutulmuştu.

EN AZ YİYEN, EN ÇOK ATAN 3. TAKIM

Her fırsatta transfer istemesine rağmen sadece Diego ile yetinen Kartal'ın gidişinin ardından, yönetim sadece bonservise 50 milyon Euro harcayarak yıldızlardan oluşan yepyeni bir takım kurdu. Yıldızlar topluluğunun başına da Portekizli Vitor Pereira getirildi. Ancak 20. haftalar sonunda Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonun averajla gerisinde kaldı. 20 maçta yine 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan sarı-lacivertliler 34 gol atıp 18 gol yedi. Puan olarak geçen sezonla aynı seviyede bulunan takım, averajda geçen sezona göre 5 gol geride. Geçen sezon 20 hafta sonunda ligin en az gol yiyen, en çok gol atan 3. takımıydı. Fenerbahçe şu anda ligin en çok atan ve en az yiyen 3. takımı durumunda.

ONLAR GÜÇLÜYSE BİZ DE AMED'İZ!

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde oynayacağı Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Sertaç Küçükbayrak, "Rakibimizin gücünü biliyoruz ama biz de iyi takımız. Çeyrek finale yükselmemiz gücümüzü gösteriyor. İnşallah bu maçı bileğimizin gücüyle kazanır ve taraftarımızı bir kez daha sevindiririz" diye konuştu.

SAVAŞMAYA GİTMİYORUZ

UEFA Avrupa Ligi'nde 16 Şubat'ta Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Lokomotiv Moskova'nın orta saha futbolcusu Dimitri Tarasov iki ülke arasındaki siyasi krizin sahaya yansımayacağını söyledi. Tarasov, Sovsport muhabirinin 'Sizi orada ateşli bir stat bekliyor' sözlerine, "Tezahürat ile boğulacak değiliz. Tribünle ve halkla savaşmaya gitmiyoruz. Rusya ve Türkiye arasındaki siyasi kriz biz futbolcuları ilgilendirmiyor" karşılığını verdi. F.Bahçe'nin yıldızlarına da değinen Rus oyuncu, "Van Persie skoru değiştirebilecek biri ama tüm takıma konsantre olmalıyız" dedi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler