SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Roma, Salih Uçan için servet ödeyecek

Roma yönetimi, geçen sezondan bu yana kiralık oynattığı Salih Uçan'ın sözleşmesindeki satın alma opsiyonunu kullanma kararı aldı. Genç futbolcu için daha önce 4 milyon 750 bin Euro kiralama bedeli ödeyen İtalyan ekibi, bonservise de 11 milyon Euro ödeyecek. Fenerbahçe'ye toplam 15 milyon 750 bin Euro kazandıracak olan Salih, Arda Turan'ın 12 milyon Euro'luk rekorunu kırıp 'Türkiye'den Avrupa'ya transfer olan en pahalı futbolcu' unvanının yeni sahibi olacak.

Roma, Fenerbahçe’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Salih Uçan’ın tapusunu almak için harekete geçti.

Sky Sport’tan John Solano’nun haberine göre, teknik direktör Rudi Garcia’nın takımın geleceğinde önemli bir yere sahip olacağına inandığı Salih Uçan’ın takımda kalmasını istedi. Bu talep üzerine sportif direktör Walter Sabatini de sözleşmede yer alan 11 milyon Euro’luk (yaklaşık 36 milyon TL) opsiyonu kullanmak için girişimlere başladı.

[Salih Uçan: 'Daha çok oynamak istiyorum'](https://www.mynet.com/salih-ucan-daha-cok-oynamak-istiyorum-90176-myspor)

Fenerbahçe’den geçtiğimiz yıl İtalyan ekibine 4 milyon 750 bin Euro karşılığında kiralanan Salih, 11 milyon Euro’nun da ödenmesi halinde sarı lacivertli ekibe 15 milyon 750 bin Euro (yaklaşık 50 milyon TL) kazandırmış olacak.

[Roma'dan Salih Uçan açıklaması](https://www.mynet.com/romadan-salih-ucan-aciklamasi-88885-myspor)

Bu rakamlar sonrasında Salih Uçan, 2011 yılında 12 milyon Euro'ya Galatasaray'dan Atletico Madrid'e transfer olan Arda Turan'ın 'Türkiye'den Avrupa'ya transfer olan en pahalı Türk futbolcu' unvanının da sahibi olacak.

Bilindiği üzere Arda Turan Atletico Madrid'deki parlak kariyerinin ardından bu sezonun başında 41 milyon Euro'ya Barcelona'ya satıldı.

['Ya 11 milyonu ver, ya da Salih'i gönder!](https://www.mynet.com/ya-11-milyonu-ver-ya-da-salihi-gonder-90113-myspor)


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler