SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe Tuzlaspor'u gençleriyle 2-1 yendi

Türkiye Kupası (H) Grubu ilk maçında Tuzlaspor, Fenerbahçe'yi konuk etti. Sarı-Lacivertliler genç futbolcuları Yasir ve Ramazan'ın golleriyle rakibini 2-1 mağlup ederek gruplara 3 puanla başladı. Ev sahibi ekibin tek golü Okan'dan geldi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

TUZLASPOR 1 - 2 FENERBAHÇE

STAT: Tuzla Belediye Stadı
HAKEMLER: Murat Özcan, Oktay Önge, Segah Tunçkol
TUZLASPOR: Burak, Yusuf, Bülent, Sefa, Haluk (Dk. 68 Ozan), Mehmet, Okan, Erdem, Lider, Aykut, Kemal
FENERBAHÇE: Ertuğrul, Yasir, Kadlec, Ba, Şener, Ozan, Mehmet Topuz (Dk. 64 Diego), Samed (Dk. 46 Hasan Ali), Melih (Dk. 72 Fernandao), Ramazan, Uygar
GOLLER: Dk. 52 Okan (Tuzlaspor), Dk 40 Yasir, dk. 47 Ramazan (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Yusuf, Lider (Tuzlaspor), Ozan (Fenerbahçe)

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira Ziraat Türkiye Kupası'nda Tuzlaspor karşısında 'gençler'e şans verdi.

7. dakikada Mehmet Topuz'un getirdiği topta Uygar rakibinden sıyrılamayınca Tuzlaspor kontratağa çıktı ama Ozan Tufan kademedeki müdahalesiyle gol şansını önledi.

Orta saha şeklinde geçen maçın 8. dakikasında talihsiz bir olay yaşandı. Saha dışından atılan taşlardan bir tanesi Tuzlaspor'lu Haluk'un başına isabet edince maç 5 dakika durdu. Genç golcünün tedavisi ardından oyun yeniden başladı.

21. dakikada Tuzlaspor hücumunda Okan Baydemir verkacı yaptıktan sonra ceza sahasına daldı ama Ertuğrul zamanında çıkarak topu kontrol etti.

29. dakikada Şener sağ kanatta rakibini geçtikten sonra ceza sahasına girip boştaki arkadaşlarını bulmak istedi ama çok kötü bir orta yapınca Fenerbahçe mutlak gol şansından oldu.

31. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Savunma arkasına atılan topta topu iki rakibinden kurtaran Melih, ceza sahası solundaki Uygar'ı buldu ama genç yıldızın uygun durumdaki şutu kalecinin üzerine gidince Burak topu parmaklarıyla çeldi.

[Maçtan kareler-![Tuzlaspor-Fenerbahçe maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2125450/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/tuzlaspor-fenerbahce-macindan-kareler-155375-myspor)

34. dakikada bu kez Tuzlaspor gole çok yaklaştı. Sefa ceza sahasında topu Ba'dan kurtardıktan sonra pasını çıkardı, bomboş durumdaki Aykut'un şutu ise üstten auta gitti.

[Tuzlaspor - Fenerbahçe maçında taşlı saldırı şoku](https://www.mynet.com/tuzlaspor-fenerbahce-macinda-tasli-saldiri-soku-90454-myspor)

40. dakikada Fenerbahçe skoru yakaladı. Yasir sol kanattan getirdiği topla dip çizgiye kadar indikten sonra ortasını yapmak için topa vurdu ama kaleye yönlenen top Burak'ı aşarak uzak köşeden ağlarla buluştu: 1-0..

İkinci yarıya Fenerbahçe golle başladı.

Melih ceza sahası solundan kaleyi yokladı, top kaleciden sekti, pozisyonu iyi takip eden Ramazan topu ağlara yollayarak Fenerbahçe'yi 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

52. dakikada savunma arkasına atılan topta Okan ceza sahası içinde uzak köşeye güzel bir plase göndererek ev sahibi ekibi umutlandıran golü attı: 2-1..

66. dakikada Tuzlaspor beraberliğe çok yaklaştı. Tuzlaspor atağında Okan ceza sahasına soldan girdikten sonra uzak köşeye plasesini gönderdi ama top yandan auta gitti.

71. dakikada Uygar topu kaleye yönlendirmek isterken kötü vurunca top bir anda ortada kaldı, ceza sahasına hareketlenen Hasan Ali topa kaleciden önce yetişip şutu attı ama top üstten auta gitti.

Portekizli teknik direktör, oyunun son bölümlerinde Diego ve Fernandao'yu oyuna aldı. Son dakikalarda her iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremeyince Fenerbahçe Tuzlaspor'u 2-1 mağlup ederek gruplara 3 puanla başladı.

GÜNÜN DİĞER KUPA MAÇLARI:

Bandırmaspor 1 - 2 Amedspor
İnegölspor 3 - 0 Etimesgut Belediye
Medipol Başakşehir 4 - 1 Şanlıurfaspor
Çaykur Rizespor 4 - 1 Bucaspor
Aydınspor 1923 4 - 0 Mersin İdmanyurdu
Torku Konyaspor 1 - 0 Kayserispor

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler