SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe Trabzonspor'u rahat geçti

Süper Lig'de 13. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, Nani ve Fernandao'nun attığı gollerle rakibini 2-0 yenerek liderliğe yükseldi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

FENERBAHÇE 2 - 0 TRABZONSPOR

STAT: Ülker Stadı

HAKEMLER: Deniz Ateş Bitnel, Süleyman Özay, Erdem Bayık

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Diego (Dk. 81 Markovic), Alper (Dk. 66 Volkan Şen), Nani, Robin van Persie (Dk. 70 Fernandao)

TRABZONSPOR: Onur, Cavanda, Aykut, Mustafa, Alper, Mbia, Okay, Özer (Dk. 46 Yusuf) , Mehmet Ekici (Dk. 46 Aytaç), Erkan (Dk. 72 Salih Dursun), N'Doye

GOLLER: Dk. 11 Nani, dk. 88 Fernandao (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Hasan Ali, Nani, Alves, Markovic (Fenerbahçe), Aykut, Salih dursun (Trabzonspor)

KIRMIZI KART: Dk. 42 Alper Uludağ (Trabzonspor)

[Maçtan kareler-![Fenerbahçe - Trabzonspor maçından kareler 2015-2016](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2125157/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/fenerbahce-trabzonspor-macindan-kareler-2015-2016-155353-myspor)

Galatasaray ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada Trabzonspor'u konuk eden Fenerbahçe maça fırtına gibi başladı. 3 gün önce UEFA Avrupa Ligi mücadelesine çıkmasına rağmen Sarı-Lacivertli ekip Deniz Ateş Bitnel'in düdüğüyle birlikte oyunu rakip yarı alana yıktı. 11. dakikada da skoru buldu. van Persie'sol kanattan Alper Potuk'u kaçırdı.. Alper de topu bekletmeden kale ağzına doğru çevirdi. Nani topun gelişine sol ayağı ile mükemmel vurdu: 1-0...

Golden sonra Fenerbahçe atak futbolunu devam ettirirken konuk Bordo-Mavili ekip Mehmet Ekici ile Fenerbahçe yarı sahasında etkili olmaya çalıştı. Trabzonspor'un kaleyi bulan en etkili şutu 30 dakikada geldi. İlk yarının en etkili pozisyonu 41. dakikada yaşandı. Van Persie soldan ceza alanına girdi. Kale ağzındaki Diego'ya yerden çıkardı. Diego bomboş kaleye vurmak yerine topu dışarı gönderdi. Soyunma odasına Sarı--Lacivertliler 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya Sadi Tekelioğlu Özer ve Mehmet Ekici'nin yerine Aytaç ve Yusuf'u alarak başladı. Orta sahayı tutmak isteyen Trabzosnspor ikinci yarının ilk dakikalarında bunu da başardı. Sarı-Lacivertliler bu devrede ilk ciddi pozisyonunu 61. dakikada buldu. Hasan Ali'nin soldan ortaladığı topu güçlükle önüne indiren Diego'nun şutu üstten auta çıktı.

66. ve 70. dakikalarda Volkan Şen ve Fernandao'nun girişi de Sarı-Lacivertlileri canlandıramadı 10 kişilik Trabzonspor karşısında. Oyunun son bölümlerinde oyun tamamen orta saha mücadelesine dönüştü. Pozisyonu az olan bu devrede sık sık yapılan fauller haftanın mücadelesine de gölge düşürdü. Karşılaşmanın 88. dakikasında Nani'nin ortasına iyi yükselen Fernandao maçın skorunu belirleri: 2-0..

Maçı Nani ve fernando'nun attığı gollerle 2-0 kazanan Fenerbahçe bu sonuçla liderliğe yükseldi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler