SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ozan Tufan 10 bin metrede bunu yaptı

Mersin’de arzulanan futbolu oynayan Fenerbahçe’de moraller tavan yaptı. Ozan Tufan, İstanbul’a dönüş yolunda uçakta mikrofonu alıp Mihriban’ı okudu.

Büyük umutlarla başlayan sezon bir anda soru işaretleriyle dolu buhranlı bir atmosfere dönüşmüştü. Fenerbahçeli taraftarlar için. Ortaya koyulan oyun hiç kimseyi memnun etmezken, takım gelecek için ışık vermiyordu.

Oynadığı iki derbiden 1 puan çıkarabilen Fenerbahçe bir anda sene başındaki o coşkuyu kaybetmişti. Fakat tüm bunlar olurken ligde ve Avrupa’da gelen tek farklı galibiyetlerle puan tablolarındaki iddialı konum aynı şekilde sürdürüldü.

Bunun ardından son olarak milli ara dönüşü Mersin maçında oynanan futbol herkesi heyecanlandırdı.

Peki bu noktaya nasıl gelindi, neler yaşandı?

SAMANDIRA’DA DEĞİŞİM VAR

Neredeyse tamamen sıfırdan kurulmuş bir takım olan Fenerbahçe’de gün geçtikçe futbolcuların iletişimi artmaya başladı. Antrenmanlar ikili üçlü grupların aralarında yaptığı sohbetlerin ötesine geçip takım olarak iletişimin arttığı vakitlere dönüştü.

Özellikle milli ara dönüşü idmanlar çok keyifli geçti. Kahkahalar havada uçuştu. Bu olumlu hava Mersin İY maçında sahaya da yansıdı.

GALİBİYETLER KİLİT ROL OYNADI

Fenerbahçe’de ortaya koyulan kötü futbol haliyle futbolcuların da moralini bozuyordu. Fakat birçok maçı iyi defans yaparak ve kalitesiyle kazanan Sarı-Lacivertliler’de bu galibiyetler takımı diri tuttu. Takımdaşlığın ilerlemesini hızlandırdı. Kötü oyundan dolayı yaşanan moral bozukluklarını adeta telafi etti.

TAKIM İÇİ SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

Vitor Pereira’nın Robin van Persie başta olmak üzere bir iki oyuncuyla kriz yaşaması haliyle takımı da kötü etkiledi. Fakat özellikle Başkan Aziz Yıldırım’ın müdahalesiyle bu sorunlar aşılmaya başlandı. Portekizli hoca iletişim kurarak ve forma vererek özellikle yıldızlarla buzlarını eritti, en azından normal seviyeye çekti.

Fenerbahçe tüm bu sürecin ardından Mersin İdmanyurdu maçındaki iyi skorun yanı sıra ortaya koyduğu oyunla da herkesi mutlu etti. Bunun sonucunda İstanbul’a dönüşte uçaktaki neşe görülmeye değerdi. Ozan ve Uygar şov yaptı. Mikrofonu eline alan Ozan, ‘10 bin metrede Mihriban’ı okudu.

Tüm bu görüntüler hem Vitor Pereira’yı hem de uçağın arkasına hiç gelmeyen Başkan Aziz Yıldırım’ı memnun etti.

AZİZ YILDIRIM’DAN FUTBOLCULARA MORAL

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Mersin deplasmanında takımını yalnız bırakmazken diğer deplasmanlarda olduğu gibi oyuncularla birlikte yemek yedi. Takıma moral veren ve destek olan ifadeler kullanan başkan Yıldırım, galibiyetin ardından da büyük sevinç yaşadı.

PEREIRA ÇOK MUTLU

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maç sonunda oyuncularını tek tek tebrik etti. Takımın ortaya koyduğu oyundan dolayı çok mutlu olan Portekizli teknik adam, sadece 3-0’dan sonra yaşanan rehavet ve bu sebeple verilen pozisyonlar için oyuncularını uyardı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler