SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şok gelişme! UEFA, Fenerbahçe'nin gelirlerini dondurdu!

Fenerbahçe, UEFA gelirlerinin Finansal Fair-Play sebebiyle geçici olarak dondurulduğu açıkladı

Açıklama şu şekilde;

Basında bugün (20.11.2015) çıkan haberler çerçevesinde mevzuat uyarınca aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur:

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu tarafından Finansal Fair Play kurallarından Başa Baş (Break Even) kuralına uyumsuzluk nedeni ile Şirketimizle ilgili inceleme başlatıldığı öğrenilmiş olup, konuyla ilgili olarak 4 Aralık günü UEFA merkezinde bir görüşme yapılacaktır. Öte yandan, inceleme sonuçlanıncaya kadar bu aşamada UEFA gelirlerimiz geçici olarak dondurulmuştur.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

[UEFA'dan Fenerbahçe ve Trabzonspor'a büyük şok](https://www.mynet.com/uefadan-fenerbahce-ve-trabzonspora-buyuk-sok-89231-myspor)

SORUN 'KAR-ZARAR' DENGESİNDEN KAYNAKLANIYOR
UEFA'nın Fenerbahçe ile ilgili bu kararının kararının sarı lacivertli kulübün kar-zarar dengesinde meydana gelen olumsuz durumdan kaynaklandığı belirtildi.

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, 4 Aralık'ta sarı lacivertli yönetimle yapacağı toplantıda, kar-zarar dengesi konusunda 'olması gerekenleri' anlatacak ve durumu düzeltmesi için 2 yıl gibi bir süre tanıyacak.

2 yıllık sürede UEFA'nın beklentileri yerine getirilmediği taktirde çok ciddi yaptırımlar gündeme gelecek.

[Fenerbahçe’den 500 milyon Euro'luk dava!](https://www.mynet.com/fenerbahceden-500-milyon-euroluk-dava-88321-myspor)

TRABZONSPOR'UN DA GELİRLERİ DONDURULDU UEFA, Trabzonspor'un gelirlerini de 'bazı yabancı oyuncularına mali taahhütlerini yerine getirmemesinden dolayı' dondurmuş durumda.

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ DA TAKİP DE
UEFA, bilindiği üzere Türkiye'de sadece Fenerbahçe'yi değil, diğer büyük kulüpler Galatasaray ve Beşiktaş'ı da mali açıdan takibe almış durumda.

İlk olarak Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerini takibe alan UEFA, bu sezonun sonuna kadar mali tabloların iyileştirilmemesi halinde Avrupa kupalarından men cezası vereceği uyarısında bulundu.

[Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye: 'Erken seviniyorlar'](https://www.mynet.com/trabzonspordan-fenerbahceye-erken-seviniyorlar-87255-myspor)

BREAK-EVEN (BAŞA BAŞ) KURALI NEDİR? Kulüplerin bir takvim yılı içinde sportif ve iktisadi faaliyetleri sonunda eğer bir zarar oluşmuşsa, işte bu oluşacak zararları sınırlamaya ve sıfırlamaya yönelik uygulamadır. Bu kurala ilişkin yaptırımlar 2013/14 sezonunda uygulanmaya başlandı ve bu kuralı baz alan UEFA turnuvalarından men uygulamasını ise ilk kez 2014/15 sezonunda uygulamaya aldı. Break-Even kuralı takımların gelir-giderlerini belli bir dengede tutması gereğini düzenliyor. UEFA, KULÜPLERİN HER GELİRİNİ DİKKATE ALMIYOR UEFA kulüplerin Başabaş noktası hesaplamalarında kulübün her gelirini dikkate almıyor. UEFA tarafından kabul edilen gelirler:
1)
Maç günü gelirleri 2) Yayın gelirleri 3) Sponsorluk gelirleri 4) Reklam ve diğer medya gelirleri 5) Ticari faaliyetler gelirleri 6) Finansal gelir (mevduat, faiz vb.) 7) Bonservis gelirleri (satış bedeli ile defter değeri arasındaki fark),

İşte UEFA'nın Fenerbahçe'nin gelirlerini dondurmasına gelen bazı yorumlar;


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler