SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van Persie geri dönüyor

Terranao'nun ikna ettiği Vitor Pereira, hafta içi milli takımdan dönecek Van Persie ile aradaki soğukluğu gidermek adına ilk adımı atıyor... Hollandalı golcü Kayserispor deplasmanında sahada olacak.

Fenerbahçe'de Robin van Persie ilk 11’e dönüyor.

Teknik direktör Vitor Pereira’nın bu konuda inadından vazgeçtiği belirtilirken, Hollandalı yıldızın Kayseri’de ilk 11’e dönmesine kesin gözle bakılıyor. Hafta içinde milli takımdan dönecek olan Van Persie soğukluğu gidermek için gerekli girişimleri yapacak olan Portekizli teknik adam, Kayserispor’a karşı yıldız oyuncuya ilk 11’de görev verecek.

Çok formda olan ve son 2 maçta 4 gol atan Fernandao konusunda da bir formül düşünen Pereira, antrenmanlarda farklı versiyonlar deneyecek.

Diego’yu da kullanmak isteyen Portekizli hocanın nasıl bir formül bulacağı ise merak konusu.

MARKOVIC DE DÖNÜYOR

Sakatlıktan kurtulan Sırp yıldız Lazar Markovic’in de ilk 11’e dönecek olması da Pereira’nın işini güçleştiriyor. Sırp yıldızın da Kayserispor deplasmanında ilk 11’de olması bekleniyor.

Son dönemdeki performansı nedeniyle büyük övgüler alan Volkan Şen’in de kulübeden gelerek takıma destek vermesi bekleniyor. Kayserispor maçı ile birlikte çıkış bekleyen Fenerbahçe camiası Van Persie sorununun da önümüzdeki haftalara taşınmayacak olması nedeniyle umutlu görünüyor.

Yönetim kurulunun devreye girerek Terraneo ile görüşmesi ve bu sorunun çözülmesini istemesi sonrası İtalyan sportif direktörün Pereira’yı ikna ettiği de belirtiliyor.

İşte sosyal medyadan bazı  yorumlar:

Van Persie kimdir?

(d. 6 Ağustos 1983), Fenerbahçe'de forma giyen Hollandalı millî futbolcu. Van Persie asıl mevkisi olan santraforda oynamakla birlikte sağ sol kanatlar ve forvet arkasında da oynayabilmektedir. Onun oyun stili ve yetenekleri Hollandalı efsane futbolcu Marco van Basten'e benzetilmektedir. 7 Haziran 2013 tarihinde van Persie, Hollanda Millî Futbol Takımı'nın kaptanı olarak atanmıştır

İki sanatçı anne ve babanın oğlu olarak dünyaya gelen Robin van Persie ailesi gibi sanata teşvik edilse de o futbol oynamaya karar verdi. Gençlik takımlarındaki kariyerine Excelsior Rotterdam takımında başladı. Excelsior Rotterdam'dan sonra Feyenoord'un alt yapısına transfer edildi. Van Persie daha sonra Feyenoord'a a takıma yükseldi. Takımı ile birlikte 2003 yılında UEFA Avrupa Ligi'ni kazanma başarısı gösterdi. 2004 yılında 2,75 milyon sterline Premier League ekiplerinden Arsenal FC'e Dennis Bergkamp'ın boşluğunu doldurmak için transfer oldu. Arsenal ile ilk sezonunda Community Shield ve 2005 FA Kupası'nı kazandı. 2006 yılında Yılın Rotterdamlı Sporcusu ödülünü kazandı. Van Persie dahada geçirdiği 8 yıllık Arsenal kariyerinde başka önemli kupa kazanamadı fakat burada 3 kez Premier League Ayın Oyuncusu seçilme başarısı göstermesinin yanında 2011-12 sezonunda attığı 30 golle Premier League gol kralı olma sevinci yaşadı. Arsenal FC'de kendi adına iyi geçen bir kariyerin ardından 2012-13 sezonu başında 24 milyon £ karşılığında Manchester United FC takımına transfer olmuştur. Hollanda'lı futbolcu 2012 yılında The Guardian gazetesi tarafından yapılan seçmede Dünyanın en iyi 100 futbolcusu içinde 7. sırada yer almıştır.

Robin van Persie Hollanda Millî Takımı'nın U-18 ve U-21 takımlarının bir parçası olmuştur. Millî takımdaki ilk maçına 2005 yılında Romanya ile oynanılan dostluk maçında çıktı. Bir ay sonra Finlandiya'ya karşı 4-0 kazandıkları maçta ilk millî takım golünü attı. 2006 FIFA Dünya Kupası, UEFA Euro 2008, 2010 FIFA Dünya Kupası ve UEFA Euro 2012 turnuvalarında mücadele eden Hollanda millî takımının bir parçasıydı. Özellikle 2010 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda'yla yaşadığı final heyecanıyla millî takım kariyerindeki en büyük başarısını elde etmiştir. Hollandalı yıldız millî takımıyla çıktığı bu uluslararası turnuvalarda 18 maçta forma giyip 5 gol atmayı başarmıştır. Van Persie şu ana kadar Hollanda millî takımıyla çıktığı 79 maçta 41 gol atmıştır ve Hollanda futbolunun en golcü ismi olarak tarihe adını yazdırmıştır

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler