SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aziz Yıldırım Mayıs'ta bırakıyor

"Fenerbahçe aklandıktan sonra bırakacağım” diyen Aziz Yıldırım'a, Ali Koç başta olmak üzere camiadan 3 yıl daha devam etmesi için baskı var. Ancak Yıldırım, sezon sonunda olağanüstü kongreye gitmeye kararlı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yapılan son genel kurulda, "Fenerbahçe aklandıktan sonra görevi bırakacağım" açıklaması yapmıştı. Yeniden yargılamanın cuma günü görülen son duruşmasında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu gibi isimler hakkında beraat kararı verildikten sonra gözlen Yıldırım'a çevrilmişti.

Başkanın, "Yapacak çok işlerimiz var" diyerek görev süresinin sonuna kadar devam edeceği de iddia edildi. Bir başka grup ise, Yıldırım'ın akademi için Gebze'de arazi aldığını hatırlatarak, "Başkan başladığı işi yarım bırakmaz. Akademi tamamlanana kadar, en az 5 yıl daha görev alır" yorumunda bulundu.

Ancak başkan bu konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. Akşam Gazetesi'nde Alaatin Metin'in haberine göre başta Ali Koç olmak üzere camianın önde gelenleri, Aziz Yıldırım'a görev süresi dolana kadar, yani 2018'e kadar başkan kalması için baskı yapıyor. Ancak Yıldırım, kongrede verdiği sözün arkasında durmaya kararlı.

Neredeyse tüm branşlarda sezonun başladığını göz önünde bulunduran Aziz Yıldırım'ın, takımların hedeflerinden sapmaması için olağanüstü kongreyi mayıs ayında yapma kararı aldığı kaydedildi. Başkanı bu kararından vazgeçirmek adına son ana kadar ikna çabalarının sürmesi bekleniyor.

İşte sosyal medyadan bazı  yorumlar:

Aziz Yıldırım kimdir?

Aziz Yıldırım, 2 kasım 1952 Diyarbakır/Ergani doğumludur. İlköğretim ve lise yıllarını düzce’de tamamlayan Yıldırım, burada futbol’a oaln ilk adımını amatör lig’de oynayarak atmıştır. Hamidiyespor kulübünde başlayan futbol serüveni ilerleyen yıllarda Aziz Yıldırım’a Düzcespor’da fahri başkanlık görevini de getirdi. Aziz Yıldırım günümüzdeki ismi gazi üniversitesi olan Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur. Aziz Yıldırım’ın inşaat sektöründe önemli iş adamlarından biri olduğunu duymuşsunuzdur. Fenerbahçe başkanı aynı zamanda Maktaş Mühendislik firmasına sahiptir. Bu firma şuan NATO altyapı ihalelerine katılan önemli inşaat firmalarından birisidir.

Aile
Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, özel hayatından kısaca söz edecek olursak, Yıldırım’ın 3 çocuğu vardır. 30 yıllık eşi Yıldız Yıldırım’da 7 Nisan 2010 da boşanan Aziz Yıldırım 23.09.2013 tarihinde Gonca Çelikkıran ile evlenmiştir. Bu evlilikten bir kız çocuğu vardır.

Fenerbahçe Serüveni
Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’deki aktif yılları 1990 yılında başladı. 1990-1992 yılları arası yönetimde görev alan Yıldırım, 1998 yılından beri Fenerbahçe spor kulübünün başkanlığını üstlenen isim olmuştur. Fenerbahçe tarihindeki en büyük yatırımlara imza atan Aziz Yıldırım, bu yatırımın karşılığında birçok branşta kulübü başarıya ulaştıran isimlerin başında olmuştur.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler