SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kulaktan tutup atma vakti'

Spor yazarları Fenerbahçe'nin Akhisar Belediyespor karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2 berabere kalmasının faturasını teknik direktör Vitor Pereira'ya kesti. Otoritelerin maçla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

Pereira, oturup düşünmeli (Rüştü Reçber)

2-2'den sonra gelen Fenerbahçe baskısı, bulunan pozisyonlar, kaçırılan goller, Fenerbahçe'yi 3 puandan etmiş olabilir. Ama burada asıl oturup düşünmesi gereken kişi Pereira'dır. Pereira ile ilgili soru işareti devam ediyor. Fenerbahçe'nin hocası, teknik ve taktik anlamda bu kadar basit ve bariz hatalar yapmamalı.

'Dream Team' hala ortada yok (Uğur Vardan)

F.Bahçe, Akhisar kilidini 11. dakikada açtı. Nani’nin klas ortasında Fernandao’ya bir tür çarptırıp attırdığı golle mücadele, sarı lacivertliler için ‘Farka gitmek için güzel bir gece’yi müjdeliyordu. Fakat ikinci yarı ortada ‘Sihirli bir dokunuş’ bile olmadan dengeler değişti; konuk çok az sayıda karşı kaleyi yokladı ama verimlilik açısından yüksek bir yüzdeyle sonuç aldı.

Aklın çapı! (Gürcan Bilgiç)

Tabela üstünden konuşmadan maçın hikayesini anlamak gerekir. 7. maça çıkan Fenerbahçe'nin nasıl bir oyun oynayacağını bilmiyoruz. Pereira'nın nasıl bir kadro çıkartacağını da bilmiyoruz. Geçen haftadan, üç gün öncesinden bugüne ne kalacak, onu da bilmiyoruz. Çünkü "takım olmak" adına bize sunulan, hissettirilen bir plan göremedik. "Çıkın oynayın"ın ötesine sarkan, ekstra oyuncularının getirdiği farklılık. Golleri de getiren bu zaten.

Büyük fiyasko! (Ahmet Çakar)

F.Bahçe 2-0 öne geçtiği maçı kazanamadı... Bütün problem sözüm ona antrenör Pereira'da. Oyuncu ilişkileri sıfır... Van Persie'yi kaybetmek üzereyiz. Taktik anlayış sıfır... "Hoca gözü" denen hem maç öncesi hem de maç esnasında farklılığa yönelebilecek bir kapasite maalesef Pereira'da yok. Bildiği tek şey baskı kurayım, alan daraltayım ve babadan kalma usullerle hücum edeyim. Böyle hocalık olmaz.

Ciğerden başlıyor ama! (Rıdvan Dilmen)

Fenerbahçe artık ekonomik oynamak zorunda. Neden, çünkü fiziksel anlamda kondisyonu zayıf. Bakın Nani, maçta 60 metre depar atıyor, maçın sonlarında yok... İlk yarı Volkan Demirel'i hiç görmedik ekranda. Niye çünkü F.Bahçe çok enerjik oynadı. İşte bunu ekonomik yapacaksın. Bak oynadığın ikinci yarı ortada.... F.Bahçe hocası bekleri ve öndeki oyuncuları sürekli deparlı ve tempolu oynattığı için yoruluyor takım.

Canavarın altında kalacak (Erman Toroğlu)

Bakın 5-6 hafta izleyin Fernandao gol atınca, Pereira yumruklarını sıkıp nasıl seviniyor. Van Persie atınca donup kalıyor. İyi teknik adam futbolcu ile uğraşmaz. Futbolcunun abisi ol. Zaman zaman Alman subayı ol! Sert ol. Sen kralsın futbolcu senin işçin! Yarın "Verin bana bonservisimi gideyim" der, diyebilir! Bu teknik adam kendi yarattığı Van Persie sorununu çözemezse F.Bahçe bundan büyük zarar görecek. Ya da Perreira kendi yarattığı canavarların altında yok olacak.

Bilinçsizce ve tüm gücüyle (Oğuz Çetin)

Son 25 dakika boyunca ortada sadece kaos futbolu vardı ve Pereira bu kaosun baş sorumlusuydu. Pereira istikrarlı bir takım yaratmak istiyorsa sakatlık ve cezalı durumuna düşme haricinde ilk 11’de sürekli oynayan oyunculardan olan bir takım yaratmalı ve bu takımı herkesin ezbere sayıyor olması gerekir. Aynı rakibi Şenol Güneş'in yaptığı gibi...

Cesur olmak gerekiyor (Alpay Özalan)

Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birini yönetiyorsun, içeride bu kadar muhteşem bir seyirciye sahipsin, Türkiye’nin en iyi, kaliteli ayakları sende, özellikle içerdeki maçlarda niçin çift santrforla oynamıyorsun? Pereira takımını neden tek santrforla oynatıyor, bir türlü aklım ermiyor. F.Bahçe’yi çalıştırıyorsan korkak olmayacaksın, cesur olacaksın...

Kulaktan tutup atma vakti geliyor! (Ercan Güven)

“Artık yükselişe geçecek” derken, pistin sonuna gelmeden kanatları üzerine oturdu Fenerbahçe! Sezon başında “füze” olacağından herkes emindi... Haftalar geçtikçe “zeplin” gibi ağır ve hantal olmasından korkuldu... Herkes “çift motorlu pırpıra” da razıydı; yeter ki uçsun... Olmadı. Tam bir mühendislik hatası çıktı takım.


Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler