SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe’ye belalısından bir darbe daha

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 3 maçtır mağlup olduğu Akhisar Belediyespor'la Kadıköyde 2-2 berabere kalarak 3 . sıraya geriledi. İlk 45 dakikayı Fernandao'nun iki golü ile 2-0 önde tamamlayan Sarı-Lacivertliler ikinci yarıda gelen Akhisar Belediyespor gollerine engel olamayınca maç 2-2'lik eşitlik ile sona erdi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

FENERBAHÇE 2 - 2 AKHİSAR BELEDİYESPOR

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Serkan Çınar, Kemal Yılmaz, Ali Saygın Ögel

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Meireles (Dk.60 Josef), Diego (Dk.60 Ozan), Alper (Dk.72 van Persie), Nani, Fernandao
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Lukac, Douglas, Merter, Ahmet, Kadir, Caner, Custodio (Dk.89 Bruno), Sami (Dk.78 Hasan Kabze), Güray, LuaLua (Dk.46 NGuemo), Rodallega

SARI KARTLAR: Fernandao, Alper Potuk, Caner, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Ahmet Cebe, Douglas (Akhisar Belediyespor)

GOLLER: Dk.11, 38 Fernandao (2) (Fenerbahçe), Dk.55 Gürey Vural (Pen), Dk.68 Douglas (Akhisar Belediyespor)

[Maçtan kareler-![Fenerbahçe - Akhisar Belediyespor maçından kareler 2015-2016](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2124078/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/fenerbahce-akhisar-belediyespor-macindan-kareler-2015-2016-155171-myspor)

Spor Toto Süper Lig'de son 3 maçtır yenildiği Akhisar Belediyespor'u ağırlayan Fenerbahçe'de Pereira son dönemde yedek kaldığı için sürtüşme yaşadığı takımın süper yıldızı Van Persie'yi yine kulübede oturttu. Perşembe günü oynanan Celtic maçında yıldızlaşan ve attığı 2 gol ile takımına 1 puanı kazandıran Fernandao'yu tercih eden Portekizli teknik adam orta alanda da bu sezon ilk defa Alper Potuk'a görev verdi.

Orta alanda Diego, Alper, Mehmet Topal ve Meireles dörtlüsü ile kontrolü maç başlar başlamaz ele geçiren Sarı-Lacivertlilerin golü bulması da gecikmedi. 11. dakikada Alper'in ortasına iyi yükselen Fernandao takımını öne geçiren golü kaydetti:1-0. Golden sonra yedek kulübesinde bulunan ve futbolundan çok problemleri ile gündeme gelen Robin Van Persie'nin sevinmemesi ise gözlerden kaçmadı.

Taraftarın yoğun desteğini de arkasına alan Fenerbahçe golden sonra da tüm gücüyle rakibinin üstüne gitmeye devam etti. Orta alanda top yapmakta zorlanan ve kapanan rakibi karşısında tempoyu iyice arttıran Sarı-Lacivertlilerin farkı ikiye çıkarması da fazla sürmedi. Nani'nin 38. dakikada çizgiye inerek al da at dercesine çevirdiği topa Fernandao arka direkte dokundu ve hem takımının hem de kendisinin ikinci golünü kaydetti:2-0.

İlk 45 dakikada rakibini oyuna ortak etmeyen Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile geçildi. Rakibini sahadan silen ev sahibi ekipte kaleci Volkan Demirel'e hiç iş düşmedi.

İkinci yarıya konuk ekip Akhisar Belediyespor daha istekli başladı. Fenerbahçe'nin de ilk yarıya nazaran daha defansif bir yapıya bürünmesi ile oyuna ortak olan Ege temsilcisi Sarı-Lacivertlilerin ceza sahası etrafında daha fazla görülmeye başlandı.

Fenerbahçe savunmasını terletmeye başlayan Cihat Arslan'ın öğrencilerin bu performansı skora dönüşmesi uzun sürmedi. Savunmasına yardım için geri giden Diego, topa ceza sahası içinde elle müdahale etti. Müdahalenin ardından penaltı noktasında topun arkasına geçen Akhisar Belediyespor kaptanı Güray Vural 56. dakikada farkı 1'e indiren golü kaydetti.

Akhisar Belediyespor beraberlik için baskısını arttırdı. İlk yarıdaki futbolundan eser kalmayan Fenerbahçe sahaya koyduğu futbol ile vasatı aşamadı. Oyunun akışını kendi lehine çeviren Yeşil-Sİyahlılar bu sezon en iyi yaptıkları iş olan duran top organizasyonunu Kadıköy'de bir kez daha yaptı. 68 dakikada Mehmet Topal'ın Güray'a yaptığı mücadele sonrasında kazandıkları serbest vuruşta ceza sahası içindeki karambolden yararlanan Douglas topu Fenerbahçe ağlarına gönderdi:2-2.

Eşitliğin ardından son kozunu da oynayarak van Persie'yi de oyuna alan Pereira'nın son çabaları da fayda etmeyince karşılaşmada denge bozulmadı:2-2.

Süper Lig'de 7. hafta sonunda oluşan puan durumu.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler