SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıdvan Dilmen'den transfer uyarısı

Spor yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından tespitlerde bulundu.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

İşte Dilmen'in tespitleri...

"Pereira, öndeki oyuncuların alternatifi olarak ilk olarak Alper'i ve Volkan'ı görüyor. Henüz Ozan Tufan'ı görmüyor. Pereira'nın Ozan'ın Bursa performansını izlemesi lazım. Oyuncu bu kadar 4. ya da 5. yedek olacak oyuncu değil. Ozan, Uygar değil. Oyunu tutmak için de Ozan'ı oyuna alırsın.

Fenerbahçe'nin transfer dönemi bitene kadar bir tane santrafor alırlar diye düşünüyorum. Hoca'nın istediği sistemde oynayabilecek forvet yok takımda ama kenar oyuncusu var. Mesela, Nani cezalı, Volkan var. Diego cezalı, Markovic var. Mehmet Topal cezalı, Meireles var.

[Maçtan kareler-![Fenerbahçe - Antalyaspor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2123624/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/fenerbahce-antalyaspor-macindan-kareler-155043-myspor)

Robin Van Persie, itme pozisyonunda hakemin kararı doğru ama Nani'nin penaltı pozisyonu tartışmaya açık. Oyuncu topa vuruyor ama Nani'ye şarj da var. Tartışmalı pozisyon bence.

Diego, geçen sezon pek kullanılmadı. Bu sezon bir fırsat buldu. Antrenör inanıyor Diego'ya. Diego da, Santos ile oynadığı günlere döndü. Oyunu beni tatmin etmiyor ama mücadele ediyor.

Diego'nun faulünün tekrarını gördüm. Evde izlerken faul değil diyebilirsin ama Bülent Yıldırım'ın gördüğü açıdan "Yüzde bin" faul. Diego'dan uzak kalıcaksın, dokunmayacaksın. Kadir, orada çaylaklık yaptı.

İki ayrı Eto'o vardı. Eto'o bugün, "Ben sizin ağabeyinizim, önüme atmayın, ayağıma oynayın" anlayışıyla oynadı. Biraz da yaştan dolayı tabi. İlk yarıda Kjaer, Eto'o'ya yapışınca Eto'o, Kadlec'in olduğu bölüme gitti ve daha fazla topla oynamaya başladı.

Vitor Pereira'nın kendine ait bir oyun felsefesi var. Fenerbahçe'nin Pereira ile birlikte tarzı ve oyuncu yapısı değişti. Bildiğimiz pas takımı gitti artık.

Fenerbahçe'nin kadrosunun çok savunma yapmadığını, mücadele etmediğini düşünelim. Fenerbahçe, maçı 3-0 kaybedebilir. 1-1'de bitse farklı şeyler konuşmayacaktıt. Oyun kalitesi düşük, mücadele ve savunma performansı yüksekti.

Nani, frikikten golü geçen hafta attı. Geçen hafta kalecinin soluna atmıştı. Kaleci de ben barajı oraya koyayım iyice kapatayım dedi. Nani de kalecinin bu düşüncesini tahmin etti. Barajı da geçirince kaleci hiçbir şey yapamadı.

Nani, Rize'de kıpırdamıştı. Bugün de iki tane gol, sarı kart gördü, sürekli aradı. Robin van Persie'nin performansı %20 artmış ama 60. dakikadan sonra oyundan düştü.

Kadlec, büyük bir hata yaptı ve Antalyaspor, ilk şutunda golü buldu. Bu gol Fenerbahçe'nin moralini bozdu, takım demoralize oldu. Büyük takımların duran top kullanıcıları iyi olduğu zaman bir şekilde golü atıyorlar.

Fenerbahçe, maça çok baskılı, çok coşkulu başladı ama 40. dakikaya kadar "Bu da kaçar mı?" dediğimiz bir pozisyon olmadı. Organizasyonda problem olmasına rağmen kilidi bir şekilde açtı. Bu bölümde kalesinde pozisyon vermemesi de önemliydi.

Maç için konuşulacak çok şey var. Futbol çok tuhaf bir oyun. Dakika 94:25'ten sonra Antalyaspor'a 2 kere top geldi. İki pas yapsalar hakem maçı bitirecek. Fenerbahçe topu kaptı. Faul, frikik ve gol."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler