SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Moussa Sow rekor kırıp gitti

Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızı Sow, 17 milyon euro'ya Dubai ekibine transfer oldu. Türkiye'den yurt dışına giden en pahalı futbolcu unvanını aldı.

Fenerbahçe'den Moussa Sow açıklaması

Fenerbahçe yıldız oyuncusu Moussa Sow'un transferi için resmi açıklama yaptı.

Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızı Moussa Sow için Al Ahli takımıyla görüşmelere başlandığı açıklandı.

İşte KAP'a yapılan açıklama;

"Futbolcumuz Moussa Sow'un transferi konusunda Al Ahli FC kulübü (Dubai) ile görüşmelere başlanmıştır."

Beklenen oldu ve Moussa Sow, rekor bonservis bedeliyle Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ahli FC takımına transfer oldu. Arap ekibi, Oyuncunun 'serbest kalma' bedeli olan 17 milyon euro'yu (yaklaşık olarak 56.5 milyon lira) ödemeyi taahhüt ederek Fenersahçe'nin Senegalli forvetini renklerine kattı.

PARAYI PEŞİN ÖDEYECEK

Anlaşma gereği bu paranın 1 milyon euro'sunu Sow alacak, Fenerbahçe kasasına ise 16 milyon euro girecek. Anlaşma gereği Al Ahli paranın tamamını peşin ödeyecek. Sow bu transferle "Türkiye'den yurt dışına satılan en pahalı futbolcu" unvanını ele geçirdi.

3 MİLYON EURO ALACAK

Fenerbahçe'ye 2011-12'nin devre arasında gelen Sow, yarım sezon için 1 milyon 280 bin euro almış, sonraki sezonlar ise sırasıyla 3.4 milyon euro, 2.6 milyon euro, 1.4 milyon euro ücret almıştı. Kalsaydı bu sezon da 1.4 milyon euro alacak olan Sow'un Al Ahli'den yıllık 3 milyon euro kazanacağı öğrenildi.

ZAM YAPILMADİ, GİTTİ

Son sezonunda ücretinde iyileştirme isteyen Moussa Sow, bu kabul edilmeyince Al Ahli'nin teklifini kabul etti. Arap ekibi, Fenerbahçe'nin teklif edilen 15 milyon euro'yu kabul etmemesi üzerine transferi gerçekleştirmek için oyuncunun "serbest kalma bedeli" olan 17 milyon euro'yu ödemek zorunda kaldı. Fenerbahçe sezon başında da Emenike'yi aynı ülkeden Al Ain'e kiralamıştı.

154 MAÇTA 63 GOL ATTI

Fenerbahçe, Sow'u 2012'de Fransa'nın Lille Kulübü'nden 10 milyon euro'ya almıştı. Oyuncu için 2 milyon euro da imza parası ödendiği tahmin ediliyor. Sow, sarı-lacivertli takımda oynadığı 154 resmi maçta 63 gol atarken, 29 da asist yaptı. Transfer görüşmeleri nedeniyle önceki günkü antrenmana katılmayan ve tesislerdeki eşyalarını toplayan Sow 1-2 gün içinde Türkiye'den ayrılacak.

YÜZDE 40'INI KARŞILADI

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, önceki gün bir TV kanalında transfere 41 milyon 750 bin euro ödediklerini açıklamıştı. Sow'dan 16 milyon euro kazanan sarı-lacivertli kulüp, bu parayla transfere harcadığı paranın yaklaşık yüzde 40'ını karşılamış oldu.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler