SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe (CANLI)

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Shakhtar Donetsk'e konuk oluyor.

SHAKHTAR DONETSK - FENEBAHÇE

STAT: Arena Lviv
HAKEMLER: Felix Zwayer, Guido Kleve, Florian Steuer
YAYIN: Lig TV (203 No'lu kanal) ve MYNET Canlı Anlatım
SAAT: 21.45

SHAKHTAR DONETSK: Pyatov, Srna, Ordets, Rakitsky, Shevchuk, Fred, Stepanenko, Marlos, Teixeira, Taison, Gladky
TEKNİK DİREKTÖR: Mircea Lucescu

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Meireles, Josef, Diego, Nani, Sow, Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

Fred ve Van persie şoku!

Teknik direktör Vitor Pereira, tüm spor kamuoyunu şaşırtarak 18 kişilik kadroya Hollandalı yıldız Robin Van Persie'yi almadı. Shakhtar Donetsk'te ise kritik isim, Brezilyalı oyuncu Fred yine şaşırtıcı biçimde Lucescu tarafından ilk 11'de maça başlayacak

Ukrayna’daki savaş ortamı nedeniyle Donetsk kentinden ayrılarak ülkenin en batısındaki Lviv’e taşınan Shakhtar geçen sezon Lviv Arena’da oynadığı 4 Avrupa kupası maçında 1 kez galip gelebildi. Şampiyonlar Ligi’nde Bate Borisov’u 5-0 yenen Shakhtar, Porto ile 2-2, Bayern Münih’le 0-0 berabere kalırken, Atletic Bilbao’ya 1-0 mağlup oldu.

Dört kez turladık

Şampiyonlar Ligi’nde 10. kez ön eleme turlarında mücadele eden Fenerbahçe daha önce 4 kez gruplara kalırken 5 defa elendi. Sarı-lacivertli takım 27 maçta 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Rakip fileleri 43 kez sallarken kalesinde 28 gol gördü. Fenerbahçe, 1996-97’de Maccabi Tel Aviv’i, 2001-02’de Glasgow Rangers’ı, 2007-08’de Anderlecht ve 2008-09’da MTK Budapeşte ile Partizan’ı eleyerek gruplara kalmayı başarmıştı.

Galibiyet alamadık

Türk takımları, Ukrayna ekipleriyle deplasmanda oynadığı 14 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik alırken 10 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Fenerbahçe, Ukrayna temsilcileriyle oynadığı 5 maçta galibiyet alamadı. 2006-07’de deplasmanda 3-1 yenildiği Dinamo Kiev’le sahasında 2-2 berabere kalan sarı-lacivertli takım aynı rakibe karşı 2008-09’da Kiev’de 1-0 mağlup olurken, Kadıköy’de golsüz eşitliği bozamamıştı.

100. gol beklentisi

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk karşısında Avrupa kupalarında deplasmandaki 100. golünü atmak için mücadele edecek. Rakip sahalarda bugüne kadar oynadığı 96 maçta 99 kez fileleri havalandıran sarı-lacivertli takım, Ukrayna’da dalya yapmaya çalışacak.

Nasıl tur atlarız?

Fenerbahçe’ye, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 0-0 berabere kaldığı Shakhtar Donetsk karşısında tur için her türlü galibiyetin yanı sıra gollü eşitlikler de (1-1, 2-2) yetecek. Sarı-lacivertli takım yenilgi halinde tura veda edecek. Normal süre ve uzatmalar golsüz kapanırsa gülen tarafı penaltı atışları belirleyecek.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler