SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

UEFA, Fenerbahçe'yi 3-0 galip ilan edecek ya da...

Shakhtar Donetsk, Copa Amerika’da verdiği doping numuneleri pozitif çıkan Brezilyalı oyuncuyu ilk 11’de oynatınca Fenerbahçe Kulübü, UEFA’ya başvurdu.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Brezilya medyası önceki gece Ukrayna ekibinin orta saha oyuncusu Fred’in, Brezilya Milli Takımı ile katıldığı Copa America’da verdiği doping numunelerinin pozitif çıktığını iddia etti. Bu haberler dün sabah saatlerinde doğrulanınca, Brezilyalı futbolcunun Fenerbahçe maçında oynamayacağı ifade edildi.

UEFA’nın konuyla ilgili Shakhtarlı yetkililere “bu oyuncuyu oynatmayın” tavsiyesinde bulunduğu, buna rağmen Fred ile dün özel bir görüşme yapan Teknik Direktör Lucescu’nun Brezilyalı futbolcuyu ilk 11’e koyma kararı aldığı öğrenildi.

[Maçtan kareler-![Fenerbahçe - Shakhtar maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2123376/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/fenerbahce-shakhtar-macindan-kareler-154932-myspor)

Lucescu maç sonrası, “Komplike bir şey yok. Bize Fred’in oynamaması tavsiyesinde de bulunmuşlardı. Bu, gayri resmi bir tavsiyeydi. Bu bir testti. Onunla ilgili resmi bir karar mevcut. Muhtemelen doktorun sorumlu tutulması gerekiyor. 13 kilometre koşan bir futbolcunun herhangi bir ilaca ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Umarım ikinci testi geçecektir” diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü’nün ise Fred’in oynatılması nedeniyle UEFA’ya itirazda bulunduğu bildirildi.

Fenerbahçe 3-0 galip mi?

UEFA ya Fenerbahçe'yi 3-0 hükmen galip ilan edecek ya da "Brezilyalı oyuncunun eylemi bireysel, Shakhtar'ı hiç bağlamaz" diyecek.

Michel "Haklısınız" dedi

Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, devre arasında Fred için itirazda bulundu. UEFA gözlemcisi Lubos Michel, "İtiraz ederek doğru iş yapıyorsunuz" dedi. UEFA'nın önünde şimdi iki seçenek var.

1- Fenerbahçe, Shakhtar dopingli futbolcu oynattığı için, haksız rekabet nedeniyle 3-0 hükmen galip ilan edilecek.
2- Fred'in eylemi bireysel bir suç, Shakhtar Donetsk'i bağlamaz. diyecek.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler