SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pereira'dan Lucescu sorusuna ilginç yanıt

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile Volkan Demirel, Shakhtar maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Vitor Pereira'nın sözleri şu şekilde;

* İki kaliteli takımın karşılaşması olacak. Taraftarlarımızdan tek beklentim maçın başından sonuna kadar bizi desteklesinler. Sabırlı olmalıyız, oldukça zor bir maç olacak. Rakibi gayet iyi tanıyorum ama biz kendi yapacaklarımıza odaklanmış durumdayız.

* Bu kadar kısa sürede net bir seviye belirlemek imkansız. Takımın geleceği maximum seviyeyi kestirmek zor ama üç haftada gelebileceğimiz en iyi yere geldik. Shakhtar'ın en önemli avantajı teknik direktörü uzun yıllardır onlarla ve takımı çok iyi tanıyor. Başka bir avantajı hazırlık dönemini de bizden önce başlayarak geçirdiler. Bu açıdan avantajlı olduklarını düşünüyorum.

* Biz de üç haftadır birlikteyiz ve gelebileceğimiz en iyi yere geldik. Gerek orta saha gerek hücum oyuncuları kaliteli ancak bizim de kendi kendi argümanlarımız var, kozlarımız var. İnanıyorum ki sahada bizim kozlarımız güçlü olacak. Hem bizim için hem taraftarlarımız için önemli maç. Tek istediğim bizi pozitif şekilde desteklesinler, güçlü bir aile olalım.

* 4-4-2 olsun, 4-3-3 olsun önemli değil. Ben oyuncuların sahada rahat edebilecekleri oyunu oynatmak istiyorum. Benim için bireysel ve kollektif anlamda oyuncuların sahada istediklerini gerçekleştirmeleri önemli.

* Daha önceki yıllarda Ukrayna takımlarıyla maç yapma fırsatı bulmuştum. Finansal anlamda güçlü bir ülke olduğunu düşünüyorum. Kaliteli takımlar oluşturdular. Kaliteli Brezya'lı oyuncuları var. Teknik kapasitesi yüksek ve hızlı oyuncuları var. Savunma hatları da Ukrayna'lı oyuncularla oluşmuş. Bu şekilde her zaman Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir takım var. Biz kendi kimliğimizi ortaya koymaya çalışacağız. Güzel bir maç bekliyorum. Shakhtar, Dnipro ve D.Kiev ile bu zamana kadar karşılaşma imkanı buldum.

* Ukrayna'lı bir gazetecinin "Sizden sonra Fenerbahçe'nin başına Lucescu'nun geçeceği konuşuluyor." sözlerine cevap veren Pereira, "Benden sonra olabilir benim iki yılım var. " dedi.

* Lucescu'nun tecrübeli bir hoca olduğunu düşünüyorum. "Futbolun yaşlı bir kurtu" diyebilirim onun için. Avrupa'da saygın bir hoca. CV'si güçlü bir isim. Porto'dayken de böyle dedikodular vardı. Benim de tecrübelerim var ama yarın hocalar sahada oynamayacak.

* (Volkan Demirle'i kastederek...) Bir dahakine daha çirkin bir oyuncu getirin yanıma, imajımı sarsmayalım.

Volkan Demirel'in açıklamaları;

* Herkese hayırlı bir sezon diliyorum. Geçen sene taraftar açısından kısır bir dönemdir. Bunun içinde çeşitli nedenler var. Bu sene kombine satışları da iyi düzeyde. Geçmiş geçmişte kaldı. Bu sezondan itibaren tüm taraftarlarımızla birlikte bu bayrağın altında toplanarak Fenerbahçe takımını yukarı taşımamız gerekiyor.

* Yeni gelen arkadaşlar da kendilerini ispatlamış isimler. Birbirimize çok çabuk alıştık. Her şey güzel gidiyor. İstanbul'da olduğumuz sürede tüm hazırlıklar bu maç içindi. Yarın elimizden geleni yaparak oradaki maça avantajlı şekilde çıkmayı umuyoruz.

* Ben Şampiyonlar Ligi'ni, müziğini çok özledim. İnşallah oraya gidip mücadelemize devam edeceğiz.

* Bu formanın değerini, yükünü benden daha iyi kimse bilemez. 15 senedir bu kaledeyim. Bana verilen şansı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım. Fabiano da kaliteli ve genç bir arkadaşımız. Tabi ki o da Fenerbahçe forması için elinden geleni yapacaktır.

* Her değişim takımın iyiye gitmesi içindir. Daha ilerleyen günlerde iyi konuma geleceğimizi düşünüyorum. Transferlerin isabetli olduğunu düşünüyoruz. Elimden geldiği kadar takımı geriden yönetmeye çalışacağım. Bunun için mücadele edeceğiz.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler