SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe Van Persie'yi bitiriyor

Fenerbahçe Kulübü, Nani'den sonra dünyaca ünlü golcü Robin Van Persie'yi de kadrosuna katıyor.

Fenerbahçe, Manchester United’ın dünyaca ünlü golcüsü Robin van Persie’yi de renklerine bağlıyor.

Sarı-lacivertli kulüp, menajeriyle İstanbul’da masaya oturulan 31 yaşındaki Hollandalı yıldızın ardından İngiliz kulübüyle de maddi konularda kesin anlaşma sağladı ve dev transferde mutlu sona yaklaşıldı. Kulüplerin artık sözleşme taslağı üzerinde çalıştıkları ve prosedürlerin tamamlanmasından hemen sonra resmi imzaların atılacağı ortaya çıktı.

Kulüpler arasında yapılan anlaşmaya göre Robin van Persie için Fenerbahçe’nin kasasından ilk etapta 7 milyon euro çıkacak. Hollandalı golcünün gelecek sezon sonunda Manchester United’dan alması gereken 14 milyon euroluk sadakat bonusunun yarısını sarı-lacivertliler ödeyecek. Kalan 7 milyon euroluk bölüm ise Nani transferi sırasında yakın ilişki kurulan İngilizler tarafından karşılanacak. Üçlü anlaşmaya göre 14 milyon euronun tamamı Van Persie’nin cebine girecek.

3+1 yıllık anlaşma sağlandığı öğrenilen Hollandalı futbolcu önümüzdeki hafta içinde İstanbul’a gelecek ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşme imzalayacak. Tecrübeli futbolcuya ödenecek yıllık ücretin ise 3-4 milyon euro civarında olduğu kaydedildi.

Bu arada Teknik Direktör Vitor Pereira’nın, Robin van Persie’nin Temmuz ayının sonunda oynanacak olan Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçlarına mutlaka yetiştirilmesini istediği ifade edildi. Portekizli teknik adamın bu maçlarda dünyaca ünlü forvetin tecrübesinden yararlanmak istediği ve bu konuda Sportif Direktör Terraneo ile görüştüğü aktarıldı.

553 maçta 259 gol attı

Robin van Persie profesyonel kariyerinde 553 resmi maça çıkarken rakip fileleri tam 259 kez havalandırdı. Feyenoord (76 maç, 21 gol), Arsenal (274 maç, 131 gol) ve Manchester United (105 maç, 58 gol) formaları giyen Van Persie, kaptanlığını yaptığı Hollanda Milli Takımı’nda ise 98 maçta 49 gol kaydetti. Futbol kariyerine Feyenoord’da başlayan ve 2004 yılında 4.5 milyon euro karşılığında Arsenal’e transfer olan Hollandalı süper yıldız için Manchester United 2012’de ezeli rakibine tam 30.7 milyon euro bonservis ödemişti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler