SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pereira: Beşiktaş maçından sonra...

Fenerbahçe'nin Portekizli Teknik Direktörü Vitor Pereira, A'dan Z'ye kendisini anlattı.

Vitor Pereira, "Porto'nun başındayken Beşiktaş'a karşı oynadığımız maçın ardından 'Bir gün Türkiye'de de çalışacağım' demiştim." açıklaması yaptı.

Fenerbahçe'nin Portekizli Teknik Direktörü Vitor Pereira, kampta basın mensupları ile sohbet ederek hayatından kesitler verdi ve agresif yapısının neden kaynaklandığı anlattı.

"Benim çocukluğumun geçtiği yerde yarışma vardı her zaman birbirimizle mücadele içindeydik. Ben yarışmacı bir hocayım, bunu takıma yansıtmanın tek yolu da kendim agresif olmamdan geçiyor" diyen Pereira şunları anlattı:

"Sosyal bir hayatım yok. Tek bir yol biliyorum bu hayatta. Ev-antrenman-ev... Başka bir şeye zamanım yok zaten. Antrenmanda ve maçta sonuna kadar agresifliğimi göstermeye çalışıyorum. Benim için duyguları göstermenin, futbolu oynamanın tek yolu bu. Başka bir yol bilmiyorum. Eğer bir agresif takım istiyorsam bunu kendimden başlatmak gerekiyor. Kendi agresifliğimi kendi isteğimi oyuncularıma göstermek zorundayım. Tüm antrenmanlarım bir yarışma şeklinde geçiyor. Ben yarışmacı bir hocayım bunu takıma yansıtmanın tek yolu da kendim agresif olmamdan geçiyor. Ben bu yolu tercih ettim"

'Büyüdüğüm yerde herkes çalışmak zorundaydı, ailesine bakmak için. Şu andaki karakterim bu şekilde oluştu'

"Hayatımdan bir bölüm paylaşacağım; ben balıkçıların olduğu bir bölgede doğdum. Benim büyüdüğüm yerde yarışma vardı her zaman birbirimizle mücadele içindeydik en küçük şey için de aramızda bir mücadele olurdu. Çocukluğumdan beri bu mücadeleci yapıya alıştım. Ekmeğimizi taştan çıkarır, en küçük şeye ulaşmak için birbirimizi alt etme çabası gösterirdik. Çok fakir bölgeydi hiç kimse üniversite okuma şansı bulamazdı sürekli mücadele etmek zorundaydık sabahtan akşama herkes çalışmak zorundaydı ailesine bakmak için. Şu andaki karakterim bu şekilde oluştu. Bu mücadeleci bölgede büyüyerek oluştu yapım."

'Hep mücadele ederek hep savaşarak bir yerlere geleceğime kendime söz verdim'

"Gerçekten zor durumdaydık, geçinemiyorduk. Benim ailem orta düzey gelirli bir normal aile. Ben o bölgede çocukluğumu geçirirken kendime bir söz verdim. Ben kariyerimi adım adım mücadele ederek çizeceğim bir gün üniversite okuyacağım gerekli kurslara gideceğim hep mücadele ederek hep savaşarak bir yerlere geleceğime söz verdim. Gerekli üniversiteyi okudum, kurslara gittim. 15 yıl üniversitede hocalık yaptım. Adım adım kariyerimi çizmeye başladım. 2. Lig'de çalıştım, hep adım üzerine koyarak gittim. Şampiyonluklar yaşadım. Bugün arkada baktığımda çizdiğim yolda gurur duyuyorum. Hiç kimsenin torpili olmadan hiç kimseyi araya sokmadan sıfırdan başlayarak kendi mücadelemle bugünlere geldim. Çocukluğumda kazandığım bu mücadeleci yapıyla buraya geldim. Bana inanmayan insanlar vardı ama ben hep inandım, bugün gururla söylüyorum ki geldiğim noktadayım"

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler