SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'de 3 transfer birden

Futboldan sonra kadın basketbolunda da transfer atağına kalkan Fenerbahçe, dünyanın en iyi oyuncularından Candice Dupree'nin yanı sıra, Marissa Coleman ve Allie Quickley'i renklerine bağladı.

Fenerbahçe, kadın basketbolundaki sessizliğini üç flaş transferle bozdu...

Basketfaul'un haberine göre, Yunanistan Milli Takımı'nın antrenörü George Dikeoulakos ile anlaştıktan sonra Canik Belediyespor'dan Gökçe Doğan'ı kadrosuna katan sarı lacivertli kulüp, üç yabancı birden transfer etti.

COLEMAN GEÇEN SEZON EDİRNESPOR'DA OYNADI

Geçen sezon Edirnespor'da forma giyen 28 yaşında ve 1.85 metre boyundaki ABD'li forvet Marissa Coleman gelecek sezon Fenerbahçe forması giyecek. Türkiye liginde 36 dakika, 16.7 sayı, 7.5 ribaund, 2.0 asist ortalamaları üreten Coleman, Indiana Fever takımının formasını giydiği WNBA'de 6.6 sayı, 3.3 ribaund ve 1.2 asist ortalamaları tutturdu.

ALLIE QUICKLEY ABD VE MACARİSTAN PASAPORTU TAŞIYOR

Fenerbahçe'nin bir başka transferi Macaristan pasaportu da taşıyan ABD'li Allie Quickley oldu. WNBA'de Chicago Sky'da oynayan 29 yaşında ve 1.78 metre boyundaki Quickley, WNBA'de 5.7 sayı, 1.2 ribaund, 1.0 asist ortalamaları yakaladı.

DUPREE DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN BİRİ

Fenerbahçe'nin en önemli transferi ise geçen sezon Sparta&K Moskova ile Euroleague'de 14.6 sayı, 6.6 ribaund, 1.6 asistle oynayan Candice Dupree... ABD Milli Takımı ile Türkiye'deki Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Dupree, bu sezon WNBA'de Chicago Sky forması ile 15.2 sayı, 7.2 ribaund, 1.8 asistlik performans sergiledi.

ZELLOUS GİTTİ, VERAMEYENKA VE HOLLINGSWORT KALDI

Fenerbahçe, iç transferde sözleşmesi biten oyunculardan Shavonte Zellous'tan, Avrupalı oyuncu statüsü elde edemediği için vazgeçti. Belaruslu Anastasia Verameyenka ve Quanitra Hollinsworth sarı lacivertli takımda kaldı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler