SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nemanja Bjelica adım adım NBA'e

Bu sezon Fenerbahçe Ülker formasıyla gösterdiği performansla THY Euroleague'in en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Sırp yıldız, Sarı-Lacivertli formaya veda etmeye hazırlanıyor...

Euroleague MVP’si olduğu ve Fenerbahçe Ülker’i tarihindeki ilk Final Four’una taşıdığı bir sezonun ardından, Nemanja Bjelica kariyerinde ileriye doğru bir adım atıp NBA’de şansını deneyecekmiş gibi gözüküyor.

27 yaşındaki oyuncu, Dünya Kupası’ndaki gümüş madalya ve Euroleague’deki en iyi sezonunun ardından, Bjelica Atlantik’i geçip draft haklarını elinde bulunduran Minnesota’yla NBA’e adım atma konusunda her zamankinden daha hazır. Fenerbahçe ile olan kontratı NBA buy out opsiyonu içeriyor ve eğer bu opsiyon kullanılıp oyuncu da gitmek isterse Türk kulübünün onu tutamayacağı anlamına geliyor.

Minnesota ona bu yaz bir teklif yapmaya hazır. Takımda fazlasıyla boşluk var ve Bjelica eşsiz bir guard/forvet kombinasyonu olarak buraya uyum sağlayabilir. Kontratı muhtemelen Mirotic’in Bulls’la olan üç yıl 16,5 milyon dolarlık kontratıyla Bogdanovic’in Nets’le olan 3 yıl 10 milyon dolarlık kontratı arasında bir yerde olacak. Ayrıca hatırı sayılır bir buy out miktarı da Bjelica’yla 2016 yılına dek kontrat imzalayan Fenerbahçe Ülker’e ödenecek. Yine de NBA’deki salary cap artışı düşünüldüğünde her NBA takımı için makul bir miktar olacak.

Bjelica’yı Fenerbahçe’de ne tutabilir?

Sadece Minnesota onu almak istemez ya da haklarını takas ederse – ki son gelen haberlerde Rubio’nun takasını isteyebileceği konuşuluyor- Bjelica gitmekten vazgeçebilir. Ancak Amerika’dan gelen sinyaller bu olasılığın oldukça az olduğunu gösteriyor. (eurohoops)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler