SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Avcı'dan sert Fenerbahçe açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Fenerbahçe'nin yaptığı 3 okul ve bir spor salonu. Onların toplam tutarı 18 milyon lira. Diyorlar ki 60 milyon lira harcadık. Peki 60 milyon olsun. Karşılığında ne istiyor biliyor musun? Karşılığında 374 milyon liralık arazi istiyorlar" dedi.

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sivrihisar ilçesine geçerek burada esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Avcı, gezisi sırasında yolda karşılaştığı 58 yaşındaki Ahmet Akaoğlu ile bir süre sohbet etti. İşçi emeklisi olan Ahmet Akaoğlu kendisinin koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirterek Bakan Avcı'ya "Kendim için bir şey istersem namerdim. 3 çocuğum da öğretmen, onlar için de bir şey istemiyorum. Şu Kenan Evren Lisesi'ni lütfen yani. Galatasaray'a bedava stat yaptınız. 3 tane okul yaptık, bir tane de spor salonu verdik. Ben hasta Fenerbahçeliyim. Başkanım için hapis de yatmaya hazırım" dedi.

Bakan Nabi Avcı da Milli Eğitim Bakanlığı ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında daha önceden yapılmış olan protokoller olduğunu söyledi. Avcı, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe'nin yaptığı 3 okul ve bir spor salonu. Onların toplamı tutarı 18 milyon lira. 18 milyon lira harcamışlar o okullara. Diyorlar ki 60 milyon lira harcadık. Peki 60 milyon olsun. Karşılığında ne istiyor biliyor musun? Karşılığında 374 milyon liralık arazi istiyorlar. Ben diyorum ki Fenerbahçelilere burayı satalım. 81 vilayete, hadi senin hatırın için bir tane de Sivrihisar'a yüzme havuzu, kapalı spor salonu olan birer Fenerbahçe Spor Lisesi açalım. Var mısın? Bak 81 vilayete o parayla açılacak, bir düşün bunu. Galatasaray'a bedava vermedik. Orası eğitim sahası değildi."

Bakan Nabi Avcı, esnaf gezisinin ardından Sivrihisar Belediye Başkanı Ak Partili Hamid Yüzügüllü'yü makamında ziyaret etti.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler