SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'den finale dev adım

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk karşılaşmasında Bursaspor'a konuk olan Fenerbahçe, Emenike ve Alves'in ilk yarıda attığı gollerle 2-1 galip geldi. Sarı-Lacivertliler 21 Mayıs'ta oynanacak rövanş maçı öncesi büyük avantaj yakaladı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BURSASPOR 1 - 2 FENERBAHÇE
STAT: Bursa Atatürk
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Mehmet Cem Satman
BURSASPOR: Harun, Şener, Serdar Aziz, Şamil, Aziz Eraltay (Dk.80 Bekir), Ozan Tufan, Belluschi, Volkan Şen (Dk.60 Emre Taşdemir), Josue, Bakambu (Dk.73 Enes), Fernandao
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bruno Alves, Egemen, Kadlec, Mehmet Topal, Selçuk, Kuyt, Alper (Dk.84 Bekir), Diego (Dk.78 Caner), Emenike (Dk.79 Sow)
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal
SARI KARTLAR: Belluschi (Bursaspor), Emenike, Volkan (Fenerbahçe)
GOLLER: Dk.33 Belluschi (Bursaspor), Dk.26 Emenike, Dk.36 Alves (Fenerbahçe)

[Maçtan kareler-![Bursaspor - Fenerbahçe ZTK maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122633/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/bursaspor-fenerbahce-ztk-macindan-kareler-154595-myspor)

Karşıaşmaya taraftar desteğini de arkasına alan Bursaspor hızlı başladı. 4. dakikada Josue sağ kanattan ortaladığı topu kontrol eden Şamil Cinaz döner dönmez şutunu çekti ancak top auta çıktı.

5. dakikada sol kanatta topla buluşan Cedric Bakambu iki kişiden sıyrıldıktan sonra pasını Volkan Şen'e verdi. Volkan, ceza sahası içi sağ çaprazından gelişine şutunu çekti ancak top kalenin yanından az farkla auta çıktı.

7. dakikada sol kanatta topla buluşan Dirk Kuyt ceza sahasına ortasını yaptı. Penaltı noktası gerisinde bulunan Emmanuel Emenike kafa vuruşunu yaptı ancak top farklı bir şekilde auta çıktı.

10. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Volkan Şen altıpas gerisine ortasını yapıyor. O noktada Şamil Cinaz kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Volkan Demirel topu rahatlıkla kontrol etti.

Fenerbahçe mücadelenin ilk 15 dakikalık bölümündeki Bursaspor baskısını kırmaya başladı ve 26. dakikada Emenike'nin attığı golle Yeşil-Beyazlılar karşısında 1-0 öne geçti. Orta alanda topa sahip olan Mehmet Topal topla birlikte ilerledikten sonra pasını Emmanuel Emenike'ye verdi. Emenike, ceza sahası içi sağ çaprazından gelişine şutunu çekti önce direğe çarpan top daha sonra ağlarla buluştu:0-1.

Bursaspor Sarı-Lacivertlilerin golüne hemen karşılık verdi, 33. dakikada Fernando Belluschi'nin golü ile eşitliği yakaladı. Volkan'ın gelişine çektiği şutu Volkan Demirel tokatlamayı başardı ancak o topu iyi takip eden Fernando Belluschi altıpas gerisinden gelişine kafa vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu:1-1.

Bursaspor'un gol sevinci 3 dakika sürdü. Kazanılan serbest vuruşta topun arkasına geçen Bruno Alves 36. dakikada frikikten attığı şık golle bir kez daha takımını öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı bu skorla sona erdi.:1-2.

2. yarı ilk yarıda olduğu gibi karşılıklı ataklarla başladı. 46. dakikada Diego'nun ara pasın hareketlenen Emenike kaleci Harun ile karşı karşıya kaldı ancak topu ağlarla buluşturamadı.

59. dakikada Bursaspor ikinci gole çok yaklaştı. Volkan Şen'in ara pası ile ceza sahasında topla buluşan Cedric Bakambu altıpasın sol köşesinden şutunu çekti ancak top az farkla kalenin yanından auta gitti.

75. dakikada Fernando Belluschi'nin muhteşem ara pası ile ceza sahasında topla buluşan Emre Taşdemir altıpasın solundan şutunu çekti ancak top yan ağlarda kaldı.

Yeşil-Beyazlılar kalan dakikalarda geliştirdikleri ataklarla Fenerbahçe savunmasına sıkıntılı anlar yaratsalar da skoru değiştiremediler ve mücadele 1-2 sona erdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler