SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aziz Yıldırım isyan etti: 'Bu nasıl cüret!'

Döner bıçaklı saldırıya uğrayan Fenerbahçe Ankara Şubesi’nin Başkanı Yasemin Duru yaşananları anlattı.

Fenerbahçe’nin Ankara Şubesi’ne önceki gün saat 20.15’te kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Ankara’nın en işlek caddelerinden biri olan Tunus Caddesi’nde bulunan şubeye gerçekleşen saldırıda camlar kırıldı ve içeri giren saldırganlar bilgisayarları parçaladı. Şube başkanı Yasemin Duru yaşananları anlattı.

Duru “20.00’de mesaimiz bitti. 20.15’te olay gerçekleşmiş. Ankaragücü ve Trabzon taraftarı olduklarını düşünüyorum. Görgü tanıklarının ifadeleri de bu yönde. Şubenin önünde ekip otosu bulunuyor. İşin açıkçası can güvenliğimiz yok. Korunma olayı bir süre devam edecek” dedi.

BAŞKAN TAKİPTE

Olay sonrası Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendisini aradığını ifade eden yönetici, “Başkanımız bizi aradı. Geçmiş olsun dileklerini sundu. ‘Böyle erken bir saatte, o kadar kalabalık bir noktada bu saldırıya nasıl cüret ettiklerini merak ediyorum’ dedi. Gerekli işlemlerin yapılacağını ifade etti” diye konuştu.

‘KORKMUYORUZ’

Herkesin yaptığının yanına kâr olarak kaldığını dile getiren Duru, “Burada görev yapanların çoğunluğu kadın. Hiç kimseden korkumuz yok. Artık şaşırmıyoruz. 20 gün önce takım otobüsümüze kastettiler. Söz konusu Fenerbahçe olunca bir anda bütün insanlar birleşiyor, bize saldırıyor. Herkesin yaptığı yanına kâr kalıyor. 6222 yasalı bir kanun var ama hiçbir şekilde işlem yapılmıyor. Ortamı Fenerbahçe geriyor diyorlar, biz germiyoruz. Ben soruyorum bu saldırıyı yapanlara, ellerine ne geçti? Bir şey olduysa, iyi bir şeyse biz de saldıralım sağa sola! 30 kişilik bir grup bu saldırıyı düzenliyor. Biz bu olayı gerçekleştirenlerden şikâyetçiyiz. Kesinlikle uzlaşma kabul etmiyoruz” dedi.

1 TUTUKLAMA 11 GÖZALTI

Fenerbahçe’ye yapılan saldırıyla ilgili kimliklerine ulaşılan 17 kişiden 11’i gözaltına alındı. 6 kişi aranıyor. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T. ise tutuklandı. Terör ve istihbarat ekipleri de saldırının terör ile bağlantılı olup olmadığını araştırmaya başladı. Yapılan ilk değerlendirmede saldırının terör bağlantısı olmadığı, eylemin Ankaragücü taraftarları tarafından yapıldığı öğrenildi. Şüphelilerin Fenerbahçe taraftarlarının Ankaragüçlü bir taraftarı dövüp bu görüntüleri internette yayması üzerine sosyal medya üzerinden haberleşerek saldırı yaptıkları belirlendi.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler