SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe iddiası

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Bursaspor maçını değerlendirdi.

İşte Dilmen'n o yorumları:

"Fenerbahçe, İsmail hocanın yaptığı hamlelerle maçı kazandı. Kanarya 80'den sonra farklı oynuyor. Fenerbahçe, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda üç takımla çok kritik maç yaptı ve bu maçları 1-0'lık skorlarla kazandı. Öncelikle bu büyük bir beceri... Öyle maç oynuyorsunuz ki kaybederseniz rakibinize, Galatasaray'a karşı kaybedeceksiniz. Kaybederseniz yine Beşiktaş'a kaybedeceksiniz.

Bursaspor'un da son yarım saatleri iyi değildir diyorduk ama dün maçın sonlarında çok iyi oynadı. Fenerbahçe ikinci yarıya iyi başladı. 15- 20 dakika iyi oynadı. 60'dan sonra üstün oynayan, gol arayan bir Bursaspor vardı... Bursaspor sanki 2-0 öndeymiş gibi kontrataktan golü yedi. Uzun bir topta Harun ve Sow birlikte çıktı, Webo da golünü attı... Beklendiği gibi maçta fazla pozisyon olmadı.. İlk yarıda Belluschi'ni kafa vuruşu gol gibi görünüyor. Temposu yüksek, sert maç oldu.

İki takımın da kazanabileceği bir maç oldu. Bursaspor da canlı bir takım, ikinci yarı bir anlamda kenar yönetimlerin satrancı şekilde geçti. Şenol hoca, Fenerbahçe'nin iki tane silahı Gökhan ve Caner'e önlemler aldı. Gökhan'ın önüne çok çabuk bir oyuncu olan Emre'yi koyup etkinliğini götürdü. Fenerbahçe devrede Caner'i daha önde kullanmak adına Hasan Ali'yi oyuna soktu... Güneş ikinci bir hamle yaptı ve Volkan'ı sola alıp Emre'yi sağa kaydırdı. İki tane atletik oyuncuyla karşılık verdi. Bunlar hep basketbol hamleleri... Emenike'yi çıkarmakla İsmail hoca çok doğru iş yaptı. Caner'i ileriye atıp Emenike'nin etkisizliğini ortadan kaldırdı. Fenerbahçe set oyununu oynayan bir takım fakat dün Bursaspor'a ayak uydurmaya çalıştı. Hızlı oynamaya çalışıp çok pas hatası yaptılar. Kartal'ın yaptığı hamle bence maçı da kurtardı. Emenike'yi çıkarıp daha diri ve daha az top kaybeden bir takım ortaya çıkardı. Fenerbahçe; G.Saray, Beşiktaş ve Bursa maçlarında hep 80'lerden sonra gol atıyor ama önemli olan 80'lere kadar geriye düşmüyor.. Üç maçı da klasik bir oyun tarzı ve Webo'nun çok olumlu katkısıyla kazanıp zirveye çıktı."

Forvete ilk tercih hep Webo olmalı

"Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Pierre Webo tercihinin ne kadar doğru olduğunu dün de gördük... Hep söylüyorum Fenerbahçe'nin 4 hücum oyuncusu var. Bunların arasında Webo tahtaya yazılması gereken ilk isimdir. Biraz geç oldu bu çözümü bulması İsmail hocanın ama en sonunda sezonu ikinci yarının ortalarından itibaren doğruyu buldu. İsmail Kartal, Webo tercihini yaparak çok başarılı oldu."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler