SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'de Diego krizi dinmiyor

Alacakları ödenmeyince TFF'ye başvuran Diego, krizi çözülmesine rağmen, kupanın ardından, ligdeki Bursa maçının kadrosuna da alınmadı.

Fenerbahçe’de Diego Ribas krizi bitmek bilmiyor...

Sezon boyunca kadroya bir alınıp bir alınmayan, takıma katkısıyla varlığı ve yokluğu adeta bir olan Brezilyalı futbolcu, transfer taksidi gecikince TFF’ye başvuru yapmıştı. Bu şikayet, kriz sürecinin fitilini ateşledi. Sarı-Lacivertli kulüp, Diego’nun ödemesini yapmış ve sorun bir süreliğine ortadan kalkmıştı. Ancak görünen o ki, takımın teknik patronu İsmail Kartal, henüz Sambacı’yı affetmiş değil.

Hafta içindeki kupa mücadelesinde Mersin İdmanyurdu’na karşı Diego’yu kadroya almayan Kartal’ın, yıldız oyuncuyu dünkü Bursaspor sınavında en azından kulübede oturtması bekleniyordu. Ancak başarılı çalıştırıcı, onu yine kadroya almadı ve tecrübeli futbolcuyu adeta sildiğini gözler önüne serdi.

Konu hakkında konuşan İsmail Kartal, “Bir sakatlığı yoktu. Tamamen benim tercihim. Oynatmak istemedim” diyerek Diego’ya yaklaşımını da netleştirdi. Şimdi akıllara gelen tek soru, Sambacı’nın bundan sonraki birbirinden kritik şampiyonluk maçlarında kadroya alınıp alınmayacağı.

30 milyon liralık maliyet

Sezon başında kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ın isteğiyle transfer edilen Diego, 19 lig maçında gol atamazken, 3 asist yaptı. Bonservis bedeli ödenmeyen Brezilyalı yıldız için, 5 milyon euro imza parası, 1 milyon euro da menacerlik ücreti ödenmişti. Yıllık garanti ücreti 2 milyon 850 bin euro olan Sambacı, maç başına 17 bin euro alıyor. Primlerle birlikte Diego’nun Fenerbahçe’den bu sezonki kazancı 3.5 milyon euroyu buluyor. Bu da toplam maliyeti 10 milyon euroya, yani bugünün kuruyla 30 milyon Lira’ya yaklaştırıyor. (fanatik)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler