SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe - Bursaspor (CANLI)

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, Bursaspor karşısına liderlik amacıyla çıkacak.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

FENERBAHÇE - BURSASPOR

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Erdem Bayık
SAAT: 20.00
YAYIN: LİG TV ve MYNET Canlı Anlatım

İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Alves, Bekir, Caner, Kuyt, Mehmet Topal, Emre, Alper, Sow, Webo

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

BURSASPOR: Harun, Şener, Şamil, Serdar, Aziz Behich, Volkan, Belluschi, Ozan, Josue, Emre, Fernandaoo

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

Maçtan kareler-Fenerbahçe - Bursaspor maçından kareler

FENERBAHÇE KAZANIRSA LİDER

Haftaya 56 puanla zirvenin 2 puan gerisinde giren sarı-lacivertliler, Bursaspor karşısında sahada 3 puanla ayrılarak galibiyet serisini de üç maça çıkarmaya çalışacak. Sarı lacivertliler bu maçı kazanması halinde liderliğe yükselecek. Gençlerbirliği yenilgisi sonrası son iki maçta Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'u mağlup eden sarı-lacivertliler, hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde Mersin İdmanyurdu'nu eleyerek moral kazandı.

Bu sezon Kadıköy'de Akhisar Belediyespor'a mağlup olarak ligde iç sahadaki 33 maçlık yenilmezlik serisini kaybettikten sonra seyircisi önünde üst üste derbiler kazanan Fenerbahçe, Bursaspor'a da geçit vermemeye çalışacak. Şenol Güneş yönetimindeki Bursaspor ise 44 puanla 4. sırada girdiği haftada İstanbul'dan 3 puan çıkararak, Avrupa kupalarına katılma hedefinde önemli bir adım atmayı hedefliyor.

FENERBAHÇE VE BURSASPOR'DA BİRER EKSİK

Bursaspor maçının hazırlıklarını tamamlayan Fenerbahçe, tedavisine devam edilen Raul Meireles haricindeki tüm oyuncularla Can Bartu Tesisleri'nde kampa girdi ve maç saatini beklemeye başladı.

Bursaspor'da ise Renato Civelli dışındaki tüm isimler son antrenmana katıldı.

FENERBAHÇE'DE 4 İSİM SINIRDA

Fenerbahçe'de üçer sarı kartları bulunan futbolculardan Kuyt, Mehmet Topal, Egemen Korkmaz ve Kadlec, maçta da sarı kart görürse 28. haftadaki Eskişehirspor deplasmanında cezalı duruma düşecek.

Bu arada sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan ve Bursaspor karşısında forma giymesi beklenmeyen Meireles'in de üç sarı kartı bulunuyor.

FENERBAHÇE AÇIK ARA ÜSTÜN

Fenerbahçe ile Bursaspor, ligde 92. kez karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlı takımın, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi'ne yükseldiği 1967-1968 sezonundan itibaren karşılaşan Fenerbahçe ile Bursaspor arasındaki rekabette sarı-lacivertli ekibin galibiyet sayısında açık ara üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında geride kalan 91 maçtan 46'sını Fenerbahçe, 13'ünü Bursaspor kazandı, 32 maç berabere sonuçlandı.

"Sarı Kanaryalar"ın ligde attığı 144 gole, "Timsahlar" 73 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Bursa'da yapılan maç 1-1 bitti.

FENERBAHÇE 9 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Fenerbahçe, 2009-2010 sezonunun ikinci yarısında Kadıköy'de 3-2 yenildiği maçın ardından rakibiyle ligde yaptığı son 9 karşılaşmayı da kaybetmedi. Ligdeki rekabette oynanan son 9 maçtan 5'ini Fenerbahçe kazandı, 4'ü berabere sonuçlandı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler