SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe Kupa'da da farklı

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe, ilk karşılaşmada 2-1 yendiği Mersin İdman Yurdu'nu Kuyt(2) ve Hasan Ali ve Caner'in attığı gollerle 4-1 mağlup ederek yarı finalde Bursaspor ile eşleşti. Sarı-Lacivertliler oynadıkları son resmi maçta da Çaykur Rizespor'u deplasmanda 5-1'lik skorla yenmiş ve Spor Toto Süper Lig'de 2. sıraya yerleşmişti.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

FENERBAHÇE 4 - 1 MERSİN İDMAN YURDU

STAT: Şükrü Saraçoğlu

HAKEMLER: Mustafa İlker Coşun, Hakan Yemişken, Serkan Olguncan

FENERBAHÇE: Mert, Hasan Ali, Bekir, Metmet Topal, Sow, Kuyt (Dk.46 Emenike), Mert Zeybek (Dk.78 Webo), Selçuk, Kadlec, Serdar Kesimal, Caner (Dk.64 Alper)

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

MERSİN İDMANYURDU: Nihat, Güven, Efe Halil, Mitrovic, Nurullah, Sadıku, Khalili (Dk.69 Mehmet Taş), Oktay (Dk.54 Murat Ceylan), Pedriel, Tita, Futacs

TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

SARI KARTLAR: Caner (Fenerbahçe), Nurullah (Mersin İY)

GOLLER: Dk.5,31 Kuyt(2), Dk.49 Hasan Ali, Dk.61 Caner (Fenerbahçe), Dk.72 Futacs (Mersin İY)

KIRMIZI KART: Dk.29 Efe (Mersin İY)

[Maçtan kareler-![Fenerbahçe - Mersin İY maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122511/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/fenerbahce-mersin-iy-macindan-kareler-154553-myspor)

Çaykur Rizespor maçının ardından takım otobüsüne yapılan silahlı saldırı nedeniyle büyük şok yaşayan sarı-lacivertliler, saldırının ardından oynayadığı ilk maçta Mersin İdmanyurdu karşısında moral bulmak için sahaya çıktı.

Kadıköy'de gol perdesini Dirk Kuyt açtı. 5. dakikada Hollandalı yıldız kaydettiği golle takımını öne geçti. Caner'in kornerden yaptığı ortayi iyi takip eden tecrübeli futbolcu arka direkte kendisini unutturdu ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin 30. dakikasında Efe Özarslan, ceza sahasının hemen dışında Moussa Sow'u düşürdü. Hakem Mustafa İlker Coşkun, Efe'ye kırmızı kart gösterdi ve Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi. Bu pozisyon büyük tartışma yaratırken, Mersinliler hakeme sert tepki gösterdi. Beyaz noktaya gelen Kuyt, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk 45 dakika 2-0'lık skorla sona erdi.

Mücadelede 2. yarı ilk yarıda olduğu gibi ev sahibi ekibin golüyle başladı. 49. dakikada Emenike'nin içeri çevirdiği topu kontrol eden Hasan Ali ceza sahası dışından düzgün bir vuruşla jeneriklik bir gole imza attı ve takımını 3 farklı üstünlüğe taşıdı:3-0.

Art arda ataklarını sürdüren Fenerbahçe, maçın 61. dakikasında Caner Erkin ile skoru 4-0 yaptı. Emenike'nin sert yerden ortasında Caner'in dokunduğu top Mitrovic'e de çarparak ağlarla buluştu:4-0.

Mersin İdman Yurdu, 71'de Futacs'ın golü ile maçın skorunu ilan etti:4-1

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler