SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe kararını açıkladı!

Fenerbahçe maçlara çıkma kararı aldı, ancak açıklamanın içinde yer alan 'Tescilin Dondurulması / Askıya Alınması' ifadesiyle en ufak saldırıda ligden çekilebileceği mesajını verdi.

Fenerbahçe Kulübü, Trabzon'da yapılan saldırının ardından maçlara çıkmama kararı almıştı.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Süper Lig takım kaptanlarını toplaması ve Aziz Yıldırım'ı telefonla arayıp bu olayla bizzat ilgilendiği söylemesi, Vefa Küçük'ün Divan Kurulu'nun mektubunu başkana getirmesi yönetim kurulunun karar değiştirmesinde başrolü oynadı.

Fenerbahçe Kulübü, yarın akşam kendi evinde oynayacağı Mersin idmanyurdu maçına çıkma kararı aldı.

Fenerbahçe resmi internet sitesinden yapılan açıklamanın satır başları şu şekilde;

4 Nisan 2015 tarihinde Çaykur Rizespor-Fenerbahçe müsabakası sonrasında camiamıza yönelik silahlı saldırı eylemi ile ilgili olarak olağanüstü gündemle toplanan Yönetim Kurulumuz aşağıdaki kararları almıştır.

• 4 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşen eylem tüm Fenerbahçe camiasına yönelik olarak düzenlenen bir silahlı saldırı ve suikast eylemidir. Karmaşık, komplike ve profesyonelce tasarlanarak yapılmış bir eylemdir.

• Gelinen noktada görüldüğü üzere bu eylemin mağduru sadece Fenerbahçe’dir. Futbol üzerinden Türkiye’yi dizayn etmek ve toplumsal kaos yaratmak sonucuna ulaşmak isteyen düşüncenin, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü Fenerbahçe Spor Kulübü’nü hedef seçmesi tıpkı 3 Temmuz operasyonunda olduğu gibi tesadüf değildir.

• Bilinmesi gereken husus sivil toplum örgütü olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’nün en büyük hedefi ve görevinin futbol oyunu ile sınırlı olmadığıdır.

• Fenerbahçe’nin değerlerinden, misyonundan ve tek bir Fenerbahçeliden bile vazgeçmeyeceği herkes tarafından da bilinmekte iken yaşanılan olayda Fenerbahçe’nin takındığı tavır ve ciddiyet henüz karşılığını bulamamıştır.

• Bu konuda kamu otoritesine düşen görev sportif motifler içeren bir takım geçici tedbirler yerine olayın faillerinin derhal bulunarak olayın gerçek yüzünün açığa çıkarılması olmalıdır.

Bu nedenlerle;

a.-Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak yasal sorumluluğumuzun sınırları dışında kalan hiçbir güvenlik tedbir ve sorumluluğunu üstlenmediğimizi, bu andan itibaren Fenerbahçe’nin futbolcusundan taraftarına kadar kaynağı ne olursa olsun her hangi bir tehdit, saldırı ve sair hukuka aykırı uygulamalarla karşılaşılması, güvenlik konusunda en basit bir zafiyetin gösterilmesi halinde bu gün yapılan yönetim kurulu toplantısında tartışılan Türkiye Futbol Federasyonu nezdindeki “Tescilin Dondurulması / Askıya Alınması” talebini gündeme almak dahil duraksamadan her türlü tedbiri uygulamaya geçireceğimizi,

b.-Bugün itibariyle konunun hak ettiği değer ve ciddiyeti görememiş olması sebebiyle Trabzon’da gerçekleştirilen saldırının aydınlatılması ve ısrarla takip edilmesi, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün müsabakalarından önce yapılacak Spor Güvenlik Kurulu Toplantılarında alınacak kararların takibi ve uygulanmasının sağlanması, camiamıza karşı yazılı, görsel ve sosyal medyada uygulanan ayrımcılığın gerekli hassasiyet ile takibi ve buna karşı en sert tedbirlerin alınması konusunda yönetim kurulu içinden bir komisyon oluşturulmasına, işbu komisyona yönetim kuruluna haiz her türlü yetkinin verilmesine,

c.-Başta futbol takımımız olmak üzere tüm müsabakalarımıza yönetim kurulu üyelerimizin eksiksiz olarak iştirakinin sağlanmasına,

Bugün aldığımız kararların tümünün istisnasız bir şekilde cari olması kaydıyla; DEVLETİN EN YETKİLİ MAKAMLARI TARAFINDAN VERİLEN GÜVENCELERİN DE BİRLİKTE DEĞERLENDİRİLEREK, SÜREÇ İÇİNDE İSTİŞARE İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ YÜKSEK DİVAN KURULUNUN SÜPER LİG MÜSABAKALARINA KATILMA YÖNÜNDEKİ TAVSİYE KARARININ kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler