SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe saldırısında yeni görüntü

Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan zanlıların ikisi de sabıkalı. Kuzen olan zanlılardan biri konvoyu takip edip telefonla bilgi vermiş, diğeri ise ateş etmiş. Polis, olayı organize eden iki kişiyi ise her yerde arıyor. Ele geçmeleri an meselesi.

Silahlı saldırının faili olarak yakalanan şahıslardan Emre A.’nın olayın hemen sonrasında Fenerbahçe otobüsünün yanında çekilmiş kamera görüntüleri ortaya çıktı. Planlanarak yapılan saldırıda gözcülük görevini üstlenen, Sarı-Lacivertli kafileyi Rize’den Sürmene’ye kadar takip edip, tüfekle ateş eden kuzeni Nihat S.’ye bilgi verdiği öne sürülen Emre A., FB TV’nin olay yerinde yaptığı çekimlerde arka planda görülüyor. Yapılan röportajlar esnasında çevrede dolaşan zanlının zaman zaman gülümsemesi ve rahat tavırlar sergilemesi dikkat çekiyor.

HEMEN KAMERAYA KAYDETMİŞ

Kafileyi takipte olan Emre A.'nın saldırı sonrası sıcağı sıcağına otobüs ve futbolcuların görüntülerini çekip, Facebook'ta paylaştığı ortaya çıktı. Emniyet güçleri, saldırıyla ilgili olarak iki kişiyi daha arıyor. Polis olayı organize ettikleri ileri sürülen bu iki kişinin yakalanması için yoğun çaba harcıyor. Elebaşıların yakalanmalarının an meselesi olduğu kaydedildi.

ANINDA FACEBOOK'TA PAYLAŞMIŞ

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsü arkadan takip ettiği ve konvoyun hareketi ile ilgili olarak teyzesinin oğlu Nihat S.'ye telefonla bilgi verdiği iddia edilen Emre A.'nın Facebook hesabında, olayın meydana geldiği saatte ve yerde paylaşımlar yaptığı belirlendi. '

'GÖZÜMÜ BİLE KIRPMAM'

Emre A., arkadaşlarıyla Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı sonrası cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntü ve fotoğrafları paylaşırken, "Fenerbahçe otobüsüne ateş açıldı. Sürmene girişinde yol trafiğe kapalı" başlığını kullandı. Bu paylaşımlara gelen yorumlara Emre A.'nın yanıt olarak "Cana zarar gelmesin de, başka onlara ne yapılırsa gözümü kırpmam. Şoföre acıdım" yazması dikkati çekti. Fotoğrafa yazılan yorumlarda ise birçok kişinin Emre A.'ya bu fotoğrafları paylaştığı için tepki gösterdiği ancak destek verenlerin de bir hayli fazla olduğu görülüyor.


PROFESYONEL AVCI

Polis ekipleri, zanlılara ulaşmak için olayda kullanılan av tüfeğinden yola çıkarak, avcı olabileceklerini değerlendirdi ve Youtube'da yer alan Sürmene'deki domuz avı görüntülerini detaylı şekilde inceledi. Polis bu görüntülerde zanlılardan Nihat S.'nin olayda kullanılan silahla av yaptığını tespit etti. Nihat S.'nin profesyonel bir avcı olduğu ortaya çıktı.

VALi: DELİLLER BU iKi KiŞiYİ GÖSTERiYOR

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz yaptığı açıklamada, eldeki delil ve bulguların, yakalanan 2 kişiyi doğruladığını açıkladı. Vali Öz, "Bulgular bu 2 kişiden birinin kendi aracıyla Rize'den konvoyla beraber geldiğini gösteriyor. Bir kişi de silahlı saldırıyı gerçekleştirdi. Deliller, bulgular, olay yerindeki araç, plaka ve diğer ilk emareler bu iki kişiyi doğruluyor" diye konuştu.

UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIKTAN SABIKALARI VAR

Sürmene-Trabzon arasında dolmuş şoförlüğü yapan Nihat S.'nin uyuşturucudan; bir otobüs firmasında muavinlik yapan Emre A.'nın ise sigara kaçakçılığından sabıkasının olduğu ortaya çıktı. Nihat S.'nin evindeki aramada bir kavanoz esrar, hint keneviri tohumu, bir tüfek ve bulundurma ruhsatlı tabanca ele geçirildi.

CANLI YAYINDA GÖRDÜM

Emre A.’ya bir arkadaşı olayın hemen ardından Facebook’tan “Emre canlı yayında gördüm seni” şeklinde bir mesaj gönderiyor. Bir başka arkadaşının olayı kınayan yorumlarına verdiği yanıtlar da dikkat çekiyor.

Ek gözaltı süresi

Trabzon’un Sürmene ilçesinde 4 Nisan Cumartesi gecesi Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili gözaltına alınan iki şahıs için bir gün daha ek gözaltı süresi alındığı belirtildi.

Söz konusu saldırıya ilişkin dün sabah Sürmene ilçesinde gözaltına alınan Nihat S. ile Emre A’nın Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade alma süreci devam ediyor. 2 şahıs için bir gün daha ek gözaltı süresi alınırken, gözaltındaki şahıslardan Nihat S. bu sabah eski Emniyet binasından ifadesi alınmak üzere yeni Emniyet binasındaki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan, olaydan bir gün sonra saldırının gerçekleştiği bölgeye 100 metre mesafede dere içinde bulunan ve incelenmek üzere Samsun Kriminal Laboratuvarı’na gönderilen av tüfeğinin kriminal incelemesinin sürdüğü öğrenildi. İnceleme sonunda av tüfeğinin saldırıda kullanılıp kullanılmadığı ve üzerindeki parmak izinin olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Nihat S.’ye ait olup olmadığı tespit edilecek.

Parmak izi tutmadı

Olayın zanlısı olarak gözaltına alınan Nihat S. ile Emre A'nın sorgusu devam ederken, olay yerinde bulunan av tüfeği üzerinde bulunan parmak izi üzerinde inceleme yapıldı. Dere yatağında bulunan tüfekteki ilk aşamada kime ait olduğu saptanamayan parmak izi, iki şüphelinin parmak iziyle karşılaştırıldı.

Bu karşılaştırma sonucunda av tüfeğindeki parmak izinin, iki şüpheliye ait olmadığı anlaşıldı. Bunun üzerine parmak izi, Samsun'a gönderildi.

Buradaki incelemede de aynı sonuca ulaşıldı. Böylece, soruşturmanın en önemli delili olabilecek parmak izi tespitinden beklenen sonuç alınamadı.

Soruşturmaya gizlilik kararı

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili olarak gizlilik kararı çıktı. Resmi makamlar henüz gizlilik kararı alındığını doğrulamadı ancak şüpheli sıfatıyla gözaltında tutulan ve teyze çocuğu oldukları ortaya çıkan Nihat S. ve Emre A.'nın avukatı Turan Çelik, "Dosyada gizlilik kararı var" diyerek, son gelişmeyi doğruladı.

'Başka gözaltılar olabilir'

Turan Çelik ayrıca, “Müvekkillerimin tutuklanmalarını gerektirecek bir durum olduğuna inanmıyorum. Başka gözaltılar da olabilir” ifadesini kullandı.

Bilindiği üzere Nihat S. ve Emre A. dün sabah erken saatlerde gözaltına alınmış ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmaya başlanmıştı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler