SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe dış basında yankı buldu

Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynadığı maç sonrası Rize’den Trabzon’a havaalanına giderken saldırıya uğrayan Fenerbahçe kafilesine dış basında geniş yer ayrıldı.

*AZİZ YILDIRIM FACİADAN SONRA ÇILDIRDI

İtalyan La Gazzetta Dello Sport, başlığında, “Türkiye’de terör, Fenerbahçe otobüsüne silahlı saldırı oldu ve şoför ciddi şekilde yaralandı” ifadelerini kullandı. Haberin detayında, saldırının Trabzonspor taraftarları tarafından yapıldığı iddia edildi. Corriere dello Sport da benzer şekilde, “Türkiye şokta. Fenerbahçe otobüsü silahlı kişiler tarafından saldırıya uğradı” cümlelerini yazdı.

*FENERBAHÇE'Yİ FACİADAN ONLAR KURTARDI

İngiliz Daily Mail gazetesi, “F.Bahçe 5-1’lik galibiyetin ardından saldırıya uğradı. Güvenliğin hızlı davranması ile araç durduruldu ve bir felaket önlendi” başlığını attı. Gazete ayrıca sarı-lacivertli futbolcuların İstanbul’da kahraman gibi karşılandığını duyurdu.

*FENERBAHÇE'NİN MAÇI ERTELENDİ

Mirror da, “Saldırganlar tarafından F.Bahçe’ye silahlı saldırı” yorumunu tercih etti. Guardian, SKY ve BBC de manşetinden olayları aktardı.

AS gazetesi, F.Bahçe’nin şoförüne saldırı olduğu ve futbolcuların büyük panik yaşadığını vurguladı. Marca da Türk futbolunun yeniden üzücü bir olayla anıldığını, otobüsün güçlükle durdurulduğunu anlattı.

‘Radikal Trabzonsporlular’

Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırı Alman basınında da öne çıkarılan haber oldu. Bild gazetesi olayın Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki rekabetten kaynaklanabileceğini yazdı. Bild başlığında, “Türkiye’den çirkin görüntüler” ifadelerine yer verirken, “Fenerbahçe kazandığı maç sonrası saldırıya uğradı. Oyunculara zarar gelmedi. Radikal Trabzonsporlulardan şüphe duyuluyor. Her iki taraftar arasında uzun süredir düşmanca bir durum var” denildi.

*FUTBOLCU AİLELERİNDEN ŞOK TEPKİ

Fransız L’Equipe gazetesi de “Fenerbahçe’ye silahlı saldırı” başlığıyla çıkarken futbolcuların yara almadığını ancak şoförün ciddi anlamda silahların hedefinde kaldığı belirtildi.

Hollanda’da De Telegraaf haberinde, fotoğraflarla olayın detaylarını gösterdi. Dirk Kuyt’ın o anda otobüste olmadığını ekledi.

Yıldırım karşıladı

Trabzon’dan geç saatlerde dönen Sarı-lacivertli kafileyi, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda taraftar karşıladı. Aziz Yıldırım ve yöneticiler güvenlikli bölgede karşıladıkları teknik heyet ve futbolcuların elini sıkarak “geçmiş olsun” dileklerinde bulundular.

*POLİS OLAY YERİNDE AV TÜFEĞİ BULDU

Kafileyi taşıyan otobüs ile Aziz Yıldırım’ın bindiği aracın önünü kapatan ve destek veren taraftarlar, daha sonra alandan ayrılıp takım otobüsünün ardından konvoy oluşturdu. Taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarda Trabzonspor ve bordo- mavili kulübün başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na da tepki gösterdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler