SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuyt Fenerbahçe'den gidiyor

Olaylı derbi sonrası Fenerbahçe camiasının konuştuğu iki isim Emenike ve Emre ancak bir başka yıldız sessiz sedasız bir vedaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe'de sezon sonunda ciddi bir revizyon söz konusu. Takımın başta Pierre Webo olmak üzere Egemen Korkmaz, Emre Belözoğlu, Mehmet Topal ve Dirk Kuyt gibi yaşı ilerlemiş oyunculara sahip olması, operasyonu zorunlu kılıyor. Şampiyon olup, hem 4. yıldızı takma hem de direkt Şampiyonlar Ligi'ne gidip 20 milyon Euro'luk bir gelir elde etme hesapları yapan Sarı-Lacivertliler, mali yapıyı da yeniden gözden geçirmeyi planlıyor.

Türk futbolunun yaşadığı mali krizden etkilenmemek için adımları kararlı atmayı planlayan yönetimin de ciddi tedbirler alması muhtemel. Bu tedbirlerden biri de futbolculara ödenen ciddi ücretler. Geçmiş yıllardaki yüksek rakamlı sözleşmelere veda etmeyi planlayan Aziz Yıldırım ve ekibinin, kadrodaki maliyeti yüksek oyuncularla ilgili yaptırımlar uygulaması da güçlü bir ihtimal.

Kontrat şartları değişecek

Bu tedbirlerden nasibini alması beklenen ilk isim ise Dirk Kuyt. Liverpool'dan sadece 1 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle transfer edilen Hollandalı yıldızın, henüz yeni bir teklif almadığı için yeni bir adres arayışında olduğu biliniyor. Yönetimin, prensip kararı aldığı ve sezon sonu gelmeden hiçbir yıldızla masaya oturmayacağı biliniyor. Ancak Kuyt'la pazarlıklar başlasa bile sözleşmesinin mevcut kontratındaki şartlarla yenilenmesine imkansız gözüyle bakılıyor.

O da durumun farkında

Fenerbahçe'de oynamaktan ve Türkiye'de yaşamaktan çok mutlu olduğunu her fırsatta dile getiren Hollandalı futbolcunun, yönetimin tavrını göz önünde bulundurarak eski kulübü Feyenoord'a yeşil ışık yaptığı biliniyor. Bu şartlarda sezon bitiminde Fenerbahçe-Dirk Kuyt ayrılığı da kaçınılmaz görünüyor. (fanatik)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler