SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıdvan Dilmen: Şampiyon olacak Fenerbahçe...

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçını yorumladı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİNTIKLAYINIZ

Fenerbahçe ve A Milli Takım'ın efsane futbolcusu Rıdvan Dilmen, Spor Toto Süper Lig'de oynanan Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçını yorumladı.

Konya Arena'daki kritik müsabakanın ilk yarısını NTV Spor'daki programda yorumlayan Dilmen, "Maç başında takım kadrolarına bakanlar Fenerbahçe'nin gol atma ihtimalini görebilirlerdi. Arka taraftaki ideal 5'linin 3'ü bozuldu. Önlerinde de iki ön libero var. Yani tehlike yaratabileceğin tek alan duran toplar. İsmail Kartal'ın sahaya sürdüğü bu kadroyla sadece duran topla gol atar. İleride Emenike, Konyasporlu 3 oyuncunun arasında kalıyor. Kaleci Mert'in bir hata yaptı, böylece gol geldi. Rize'de, Gaziantep'teki maçlarda skor geldi ama bunlar giden maçlardı. Şimdi Emre'ye soracak iyi misin diye. Tek kaleye yakın geçer. Emenike'den mi Webo'dan mı verim alırsın. 3 değişiklikle çılgınlık yapılabilir. Artık dar alanda oynanıyor müsabaka. Webo'nun ön direğe koşularından faydalanabilirsin. Minimum 2 oyuncu değişmeli. Ben hatta dakika 25'te, 30'da yapardım. Futbolda ayıp bir şey yok. Webo ve Diego oyuna dahil olmalı. Alper'in olmaması tüm dengeleri bozdu. Maç İsmail Kartal'ın elinde. İkinci yarı başında 2 değişiklik yapmazsa maçı çeviremez. Fenerbahçe tek kale götürür diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'Şampiyon olacak Fenerbahçe'nin gol sayısı bu kadar olamaz'

[Maçtan kareler![Torku Konyaspor - Fenerbahçe maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122138/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/torku-konyaspor-fenerbahce-macindan-kareler-154384-myspor)

Rıdvan Dilmen, maç sonundaki programda ise şöyle konuştu;

"Son 4 maçta 5 puan alabildi. Yani -7 puanla oynadı. Bunlarda kazandığı Antep maçı dahil 3 puanı hak ettiği tek maç Trabzon'du ama onda da puan kaybetti. Artık puan aslanın ağzında. Güle oynaya kazanamazsınız. Altı dakika uzadı maç, 4 dakika oynandı. Ne yapıp edip kazanmak lazım diye düşündü. Hasan Ali sakat, Caner yok. Egemen-Bekir yapıp risk alayım Kadlec'i solda oynatayım dedi. Kaleci ilk tercih değil. Aynı Akhisar maçında olduğu gibi. Emenike 30'da sol açığa geçti. Ama yine verimsiz olduğu bölgede oynadı. 6-7 savunma oyuncusuyla çıkarsa rakip kim olursa olsun kazanmanız zorlaşır. Emre'nin oyuna girince farkını gördük. Fakat uzatmalar başlayınca stres başladı, toplar Webo'ya şişirilmeye başlandı. Devrede Emre banko girmeliydi. Hadi 45'e kadar dayandın. Artı olarak Webo ya da Diego'yu sokup, oyunun son bölümünde oynadığı oyunu oynamalıydı. Kartal, Mehmet Topal-Selçuk ikilisine 60 dakika dayandı. Konya'nın Fenerbahçe'ye göre daha ofansif kadrosu var. Sonra Kartal, 4-3-3'e döndü. Oyun biraz hücuma geldi. En sonlarda da zaman zaman Ersun Yanal'ın yaptığı gibi 4 forvete dönüldü. Ardından şuursuzlaşmaya başladı. Emre tecrübeli oyuncu, daha savunmadan top aldığı için. Önündeki topu Mehmet'le Selçuk olunca farklı, Emre farklı. Mehmet'le Selçuk dönene kadar rakip geliyor. Zaten Fenerbahçe'nin forvetleri formsuz, ortalamanın altındalar. Sow, Emenike, Webo, Kuyt beklentiden uzaklar. Bu takımda çalım atan oyuncu yok. Alper bugün olsa fark yaratırdı. Burada devreye yetenek girmesi lazım. Konya'ya karşı bugün Fenerbahçe'nin tek çalım atan oyuncusu Gökhan Gönül'dü, o da bek oynuyor. Baskı artık artıyor. Beşiktaş kazanırsa 3.'lüğe düşünüyorsun. Şampiyon olacak Fenerbahçe'nin gol sayısı bu kadar olamaz. Tuhaf bir ülkeyiz. 'Şike yapsana Aziz Yıldırım' diye bağırıyor Konya taraftarı ama hocaları Aykut Kocaman."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler