SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe'ye 'Kocaman' darbe

Spor Toto Süper Lig 22. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe deplasmanda Torku Konyaspor'la 1-1 berabere kalarak zirve mücadelesinde büyük yara aldı. Sarı-Laciverliler gelecek hafta lider Galatasaray'la kritik bir 90 dakikaya çıkacak.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

TORKU KONYASPOR 1 - 1 FENERBAHÇE
STAT: Torku Arena
HAKEMLER: Ali Palabıyık, Erdinç Sezertam, Hakan Yemişken
TORKU KONYASPOR: Kaya, Ömer Ali, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu (Dk.84 Kokalovic), Mahlangu, Djalma (Dk.75 Rangelov), Mehmet Güven, Uğur, Torje, Hasan Kabze (Dk.75 Fuchs)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
FENERBAHÇE: Mert, Gökhan Gönül, Bekir, Egemen, Kadlec, Selçuk Şahin (Dk.59 Emre Belözoğlu), Mehmet Topal, Meireles (Dk.66 Webo), Sow, Kuyt, Emenike (Dk.80 Diego)
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal
GOLLER: Dk.8 Mahlangu (Torku Konyaspor), Dk.67 Egemen (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Ali Turan, Torje, Ömer Ali, Rangelov, Kaya (Torku Konyaspor), Diego Ribas, Mehmet Topal (Fenerbahçe)

[Maçtan kareler-![Torku Konyaspor - Fenerbahçe maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122138/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/torku-konyaspor-fenerbahce-macindan-kareler-154384-myspor)

Ali Palabıyık'ın başlama düdüğünden hemen önce Emre Belözoğlu'nun sakatlığı nedeniyle yedek başlamak istemesi gözleri Teknik Direktör İsmail Kartal'a çevirmişti. Genç çalıştırıcı Selçuk ve Mehmet Topal'ın yanına üçüncü bir defansif orta saha oyuncusu olan Raul Meireles'i tercih etti. Bu düşünce İsmail Kartal'ın önce defansı tercih ediyor olarak yorumlandı. İlk 45 dakikada da bu yorumnlar sahaya yansıdı.

Fenerbahçe ne topu ileri taşıyabiliyor ne de organize bir atak yapabiliyordu. Hatta Sarı-Laciverliler ilk 45 dakikada rakip kaleye isabetli bir şut bile çekemeyerek sezonun rekorunu kırdı.

Konyaspor ise sanki küme düşmemeye değil şampiyonluğa oynar gibi rakibini baskı altına aldı ilk yarıda. Zaten bu baskı da soyunma odasına 1-0 gitmelerini sağladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal anlamsız şekilde ikinci yarıya da aynı 11'le başladı. İlk değişikliği ise son yarım saat kala Emre Belözoğlu'nu oyuna alarak gerçekleştirdi. Bu dakikadan sonra baskısını arttıran Fenerbahçe golü Emenike ve Sow'un silik futboluna tepki gösterircesine Egemen'le 67. dakikada buldu.

Oyunun son bölümlerinde İsmail Kartal galibiyet golünü bulmak için Diego Ribas'ı da oyuna dahil etti fakat Brezilyalı yıldız da istenilen performansı gösteremeyince karşılaşma 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler