SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Haince bir yaklaşım'

Fenerbahçe'nin deneyimli kalecisi Volkan Demirel hakkında eleştirel bir yazı yayımlayan Hürriyet Gazetesi'ne Fenerbahçe Yönetimi tepki gösterdi

Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi ve Ulusal Takım kalecilerinden Volkan Demirel'in, Türkiye-Kazakistan maçı öncesi kendisine ve ailesine küfür edilmesinin ardından maça çıkmamasının yankıları hala sürüyor. Ulusal ve yerel basında sık sık gündeme gelen olay, sosyal medya ve ekşisözlük'te de tartışmalara neden olurken, Hürriyet Gazetesi'nde Burak Kuru imzasıyla yayınlanan 'yazı' yeni tartışmalara yol açtı. Yazıyı hedef gösterme olarak niteleyen Fenerbahçe Spor Kulübü 'Bu nasıl gazetecilik?' diyerek Hürriyet'e isyan etti.

'Volkan ile maden işçisi arasındaki 7 fark' başlığıyla yayımlanan yazıda 'daha az imkanı olan hayatları görmeleri görekiyor' denilerek futbolcu ve maden işçisi arasındaki maaş farklılıkları, emeklilik yaşları, çalışma koşulları ve sosyal farklılıklardan bahsediliyor.

Burak Kuru'nun yazısında siyasetin ve toplumun futbolculara ve maden işçilerine bakış açısındaki farklılıklar göze çarpıyor. Yazıda futbolcuların siyasetçiler tarafından saygı görmesinden bahsedilirken, Soma Katliamı'nın ardından hesap sormak için yürüyüşe geçen maden işçilerine ise polisin TOMA'lı ve gaz bombalı saldırısına yer veriliyor.

Volkan Demirel'in kullandığı otomobiller ve yaptığı tatiller de yazıda konu olurken, 22 Mayıs’ta Bolu’da madencileri taşıyan servis minibüsünün TIR ile çarpışması sonucu 21 madencinin yaralanması ve yeni çalışma yasasıyla birlikte maden işçilerinin 30 gün yılık izninin olduğu, aldıkları maaşlarla en fazla memleketlerine gidebildikleri söyleniyor.

'HAİNCE BİR YAKLAŞIMDIR'

Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan yazının ardından Fenerbahçe Spor Kulübü'nden yazılı açıklama geldi.

Yazıyı 'haince bir yaklaşım' olarak değerlendiren Fenerbahçe Yönetimi, 'Bu nasıl gazeteciliktir' diye sordu. Volkan Demirel'in isminin çirkin bir şekilde kullanıldığını belirten Fenerbahçe tepkisini şöyle dile getirdi; "Toplumumuzun bazı kesimleri ile kaptanımız karşı karşıya getirilmeye çalışılmıştır. Bazı sosyolojik sorunları ve yaşanan kayıpları, milli takımın kalecisi ve kaptanımızla bağdaştırarak oyuncumuzu kamuoyu önünde hedef gösterme çabası son derece ahlaksız ve haince bir yaklaşımdır."

Fenerbahçe cephesinden yapılan açıklamada konunun yasal platforma taşınacağı bildirilirken, yazının Hürriyet Gazetesi tarafından yayımlanması 'manidar' bulundu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler