SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aziz Yıldırım, Çarşı davasında

Gezi eylemlerinde yer aldıkları için darbe yapmakla suçlanan Çarşı grubunun bazı mensuplarının avukatlarından Ali Rıza Dizdar, “Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 16 Aralık’taki ilk duruşmaya katılmak istiyor ancak tepkilerden de çekiniyor” dedi.

3 TEMMUZ SÜRECİNDE 1 YIL HAPİS YATAN YILDIRIM’DAN BEŞİKTAŞLILARA DESTEK

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nı yargılanacağı darbe davasına katılmak istiyor. Beşiktaş’ın kongre ve divan kurulu üyesi avukat Ali Rıza Dizdar, İstanbul Ceylan Otel’de dün yapılan divan kurulu toplantısında “Aziz Yıldırım, Çarşı davasına gitmeyi istiyor” dedi. Ancak bu arada dinleyici sıralarından bir soru gelince Dizdar başka bir konuya geçti. Konuşmasının ardından Dizdar’a konunun detaylarını sordum ve o da şöyle anlattı: “Geçen perşembe günü görülen Şike Davası duruşmasında Fenerbahçeli avukatlar bana ‘Aziz Yıldırım da Çarşı davasına gelmek istiyor. O çocukların davasını yakından takip etmeli. Ancak gidersem nahoş bir durumla da karşılanabilirim’ dediğini aktardılar.”

‘GELİRSE ONU MAHKEMEYE SIRTIMDA TAŞIRIM’

Peki Çarşı’nın mensupları Aziz Yıldırım duruşmaya gelirse nasıl bir tepki verir? Bunun da cevabını davanın da sanıkları arasında yer alan Çarşı liderlerinden Veysel İlhan’dan aldım. İlhan, “Aziz Yıldırım gelirse hiç bir tepkimiz olmaz. Aksine çok seviniriz. Böyle bir şey gerçekleşirse ben Aziz Yıldırım’ı mahkemeye sırtımda taşırım” dedi. 16 Aralık’ta İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’ndaki 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması görülecek davada Çarşı grubunun bazı üyeleri Gezi eylemlerine katılarak hükümete darbe yapmakla suçlanıyorlar. Bu arada avukat Ali Rıza Dizdar, duruşmaya Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın gelmesini istediklerini de söyledi.

(HÜRRİYET)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler